Sander Wijdemans
23 oktober 2019 22:24
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Reizen met de trein: 5 voordelen voor ondernemers

Reizen met de trein 5 voordelen voor ondernemers

Ben je ondernemer, dan bepaalt je werk voor een groot deel je leven. Ervan uitgaande dat je werk je passie is, is dat op zich geen nadelig gegeven. Echter wil je de tijd die je aan je werk besteedt, zo efficiënt mogelijk gebruiken. Dit om het maximale uit je inspanningen te halen en af en toe achterover te kunnen leunen en te genieten van de voortgang. Wanneer je veel reist voor je werk, is er op dit gebied een groot voordeel te behalen. Reizen met de trein komt met tal van pluspunten.

1. De mogelijkheid om onderweg te werken

Tenzij je een chauffeur hebt –welke kans klein is-, staat reizen met de auto per definitie gelijk aan tijdverlies. Met beide handen aan het stuur kun je hooguit handsfree enkele telefoontjes plegen. Verder werken op een laptop of tablet is er echter niet bij. Zeker wanneer je tijdens spitsuren of op in het algemeen drukke wegen rijdt, kan het tijdverlies per week behoorlijk oplopen. In de trein ben je van dat probleem verlost. Je beschikt over Wi-Fi en een stopcontact voor je laptop. Werken en reizen gaan zo prima samen.

2. Onderaan de streep is de trein voordeliger

Des te meer kilometers je moet afleggen, des te groter wordt het voordeel van een trein ten opzichte van je eigen of lease-auto. Maar bedenk je daarnaast ook, dat de kosten van een autorit bovendien verder gaan dan alleen de rit zelf. Je zal je wagen namelijk ook ergens kwijt moeten. En daarbij gaat bijna altijd het gezegde ‘voor niets gaat de zon op’ op. Ook de parkeermeter heeft namelijk honger en moet voor elk uur gretig worden bijgevuld. Reis je met de trein, dan heb je daar geen last van.

3. Dé uitkomst voor zakenreizen

Ben je ondernemer, dan wil het wel eens voorkomen dat je naar het buitenland moet. Soms kun je je bezoek binnen een dag af, een andere keer heb je daar meerdere dagen voor nodig. Reis je met de trein, dan kun je persoonlijke en zakelijke spullen makkelijk vervoeren. Er gelden veel minder strenge bagagebeperkingen dan wanneer je bijvoorbeeld met het vliegtuig zou gaan. Voor je bagage betaal je ook geen extra kosten. Zo kun je zorgeloos met de trein naar Duitsland, België of één van de andere nabijgelgen Europese landen.

4. De trein kan een gelegenheid tot ontspanning zijn

Het klinkt misschien als een minder voor de hand liggend of minder belangrijk gegeven, maar een reis per trein kan ook een vorm van ontspanning voor je zijn. Als ondernemer ben je altijd druk. Zelfs wanneer de werkdag eindigt, gaat je brein nog even door. Planningen voor de komende dagen, deadlines, klanten en collega’s die je nog moet beantwoorden. De trein kun je niet alleen als werkruimte gebruiken, maar ook als ruimte ter ontspanning. Terwijl je naar de voorbijrazende landschappen tuurt, verdwijnen je gedachten naar de achtergrond.

5. De trein is een ‘groen’ vervoermiddel

Per trein reizen in plaats van met het vliegtuig of met de auto is ook voordeliger voor het milieu. Met een treinreis ‘produceer’ je per persoon veel minder uitstoot en laat je daarmee een kleinere voetafdruk op de aarde achter. In vergelijking met het vliegtuig scheelt het zelfs de helft. Treinreizen zijn dus een groen alternatief. Je hoeft je dus veel minder zorgen te maken over de impact van je reizen op het milieu.

6. Je reis per trein tot in detail uitstippelen

Ga je op zakenreis en wil je je treinreis tot in detail vastleggen? Je regelt het met de treinplanner. Door de treinplanner te gebruiken, krijg je perfect inzicht in het verloop van je reis, van deur tot deur. Het enige wat je hoeft te doen is het invoeren van je vertrekstation en het gewenste station van je bestemming. Behalve informatie over de route en eventuele overstappen, ben je zo ook op de hoogte van reistijden en prijzen.

Reacties