Sander Wijdemans
28 februari 2023 07:33
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Sales Architects vs. Sales Consultants: Wat is het verschil en wie moet je inhuren?

Sales is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf en het is belangrijk om de juiste professionals in te huren om je sales team te ondersteunen. We bespreken in het kort twee populaire opties, namelijk de Sales Architects en sales consultants. Lees snel verder!

Sales Architects vs. Sales Consultants Wat is het verschil en wie moet je inhuren

Wat is een Sales Architect?

Een sales architect is een professional die zich richt op het ontwerpen en implementeren van een effectieve sales strategie. Ze werken samen met het managementteam van een bedrijf om te begrijpen wat hun doelstellingen zijn en creëren vervolgens een strategie om deze doelen samen te bereiken. Deze architects zijn betrokken bij elke stap van het proces, van het definiëren van de doelgroep tot het trainen van een sales team. Het specifieke doel is om de sales processen te stroomlijnen en te optimaliseren voor maximale winstgevendheid. Iets wat voor elke onderneming van groot belang is of moet zijn!

Wat is een Sales Consultant? 

Een sales consultant heeft heel veel overeenkomsten met voorgaande omschrijvingen. Specifiek is dit een professional die zich richt op het geven van advies en begeleiding aan bedrijven om hun sales doelen te bereiken. Ze werken samen met bedrijven om hun huidige sales processen te analyseren en te identificeren waar verbetering mogelijk is. Vervolgens bieden ze op maat gemaakte oplossingen en trainingsprogramma’s aan om het sales team te verbeteren. Het doel van deze professional is om bedrijven te helpen om hun sales doelen te bereiken door middel van advies en begeleiding. 

Wie moet je inhuren? Een Sales Architect of een Sales Consultant?

Welke van deze twee je moet inhuren hangt af van de specifieke behoeften van je bedrijf. Als je bedrijf bijvoorbeeld problemen heeft met de efficientie en effectiviteite van de sales processen, dan is een sales architect waarschijnlijk de juiste keuze. Deze kan je helpen bij het ontwerpen en implementeren van een sales strategie die is afgestemd op je doelstellingen en de behoeften van het bedrijf. 

Als je bedrijf daarentegen goed presteert, maar je wilt je sales team naar een hoger niveau tillen, dan is een sales consultant de juiste keuze. Een sales consultant kan je namelijk helpen bij het identificeren van de gebieden waar verbetering mogelijk is en biedt oplossingen en trainingen om het sales team te verbeteren. 

Een sales architect of Sales consultant inhuren begint vaak bij het online zoeken van bedrijven die deze diensten aanbieden en die goed aangeschreven staan. Ga hier niet voor de eerste en de beste optie. Ga juist op zoek naar een bedrijf of professional die past bij jouw bedrijf!

Conclusie

De besproken professionals zijn beide waardevolle professionals die bedrijven kunnen helpen hun sales doelen te bereiken Het verschil tussen de twee ligt voornamelijk bij hun focus. Architects richten zich op het ontwerpen en implementeren van een effectieve sales strategie, terwijl consultants zich richten op het geven van advies en begeleiding om de sales processen te verbeteren. Het inhuren van de juiste persoon is dus afhankelijk van de specifieke behoeften van je bedrijf. Kijk hier eerst naar! 

Reacties