Hans van Schip
22 september 2016 13:50
door Hans van Schip
Categorie:
MKB-nieuws

Thuiswinkel Zakelijk: Nieuw business-to-business keurmerk voor webwinkels

Thuiswinkel Zakelijk is het nieuwe business-to-business keurmerk voor webwinkels van Thuiswinkel.org. Nu worden Zakelijke webshops ook door Thuiswinkel.org gecertificeerd.

Thuiswinkel Zakelijk: eerste zakelijk lid nieuwe keurmerk voor business-to-businessVandaag presenteert Thuiswinkel.org haar nieuwe keurmerk Thuiswinkel Zakelijk. Dit keurmerk geeft business-to-business e-commercebedrijven de mogelijkheid zich te laten certificeren door Thuiswinkel.org. De certificering richt zich op wet- en regelgeving in de zakelijke markt en biedt acht zekerheden voor zakelijke kopers. Met het nieuwe keurmerk laten webwinkels zien dat ze veilig en betrouwbaar zijn in de zakelijke online markt.

Grenzen tussen B2B en B2C vervagen

De grenzen vervagen tussen verkopen aan consumenten (B2C) en verkopen aan andere bedrijven (B2B). Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor alle webwinkels, merkt dat steeds meer van origine consumentgerichte bedrijven zich verbreden naar de zakelijke markt. Ter indicatie: ongeveer 25% van de Thuiswinkel.org-leden verkoopt inmiddels ook direct aan bedrijven. Tegelijkertijd maakt de B2B-branche stappen richting de B2C-branche. Denk hierbij aan groothandels en leveranciers die kortingsacties en loyaliteitsprogramma’s voeren.

Meer vertrouwen voor zakelijke klant

Het nieuwe keurmerk laat online shoppende inkopers zien waar ze veilig kunnen kopen. Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org: “Ook in de zakelijke branche is een duidelijke vraag naar betrouwbare en veilige webshops. Bij B2B gaat het vaak om grote bedragen, dus zekerheid, betrouwbaarheid en veiligheid zijn daarbij geboden. We zien dat veel zakelijke klanten de customer experience verwachten die ze ook bij B2C-aankopen ervaren. De B2B-branche heeft een sterke professionalisering doorgemaakt en is bezig aan een opmars. Maar de echte richtlijnen ontbraken nog. Een zakelijk keurmerk moest er dus komen.”

Indi.nl, online verkoper van technische onderdelen, is als eerste webshop zakelijk lid geworden van Thuiswinkel.org. Marco Vrouwenvelder, marketingmanager bij Indi.nl: “Door vragen van (nieuwe) klanten over voorwaarden en veiligheid, wilden we graag een certificaat dat herkenbaar en betrouwbaar is bij al onze klanten. Het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk biedt zekerheid en zorgt ervoor dat onze voorwaarden voor iedereen duidelijk zijn. Kortom, wij zijn erg blij dat we als eerste gecertificeerd zijn.”

Thuiswinkel Zakelijk biedt zakelijke kopers extra zekerheid

Het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk is als variant op het Thuiswinkel Waarborg duidelijk herkenbaar. Door erop te klikken, komen klanten op een certificaat met hierop de acht zekerheden. De zekerheden geven een heldere uitleg van de rechten en plichten van de B2B-verkoper.

De 8 zekerheden van het Thuiswinkel Zakelijk keurmerk

  1. Het bedrijf bestaat echt (contact- en vestigingsgegevens zijn gecontroleerd).
  2. Zakendoen onder Nederlands recht.
  3. Thuiswinkel Zakelijk B2B KeurmerkHelder aanbod: je weet precies wat je koopt.
  4. Overzichtelijk orderproces.
  5. Prijzen zijn duidelijk.
  6. Veilige betaalomgeving.
  7. Zorgvuldige omgang met jouw persoonsgegevens.
  8. Gedegen klachtenbemiddeling en geschillen bij Nederlandse rechter.

Het zakelijke keurmerk is gekoppeld aan het lidmaatschap bij Thuiswinkel.org. Na certificering ontvangen zakelijke verkopers niet alleen het keurmerk, maar profiteren ze ook van voordelen als gratis juridisch advies, belangenbehartiging en toegang tot het e-commerce(kennis)netwerk van Thuiswinkel.org.

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden op de website van Thuiswinkel.org.

Reacties