Sander Wijdemans
18 september 2019 09:42
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Tijd besparen op het vliegveld: 5 tips

Wanneer je een vliegreis in het vooruitzicht hebt, kun je vaak niet wachten tot het zover is. Na een paar uur stap je het vliegtuig uit en een geheel andere wereld in. Elke keer is een vliegvakantie weer een ware ontdekkingstocht vol ontspanning en nieuwe ervaringen. Aan die vliegreis gaat echter een hele procedure en wachttijd op het vliegveld vooraf. Iets waar je nou niet bepaald naar uitkijkt. Met behulp van een paar handige tips lukt het jou voortaan om flink wat tijd op de luchthaven te besparen.

Tijd besparen op het vliegveld: 5 tips

Tip 1: overweeg alternatieve luchthavens

Een groot deel van de reizigers plant zijn vlucht automatisch van en naar Schiphol. Alhoewel die keuze voor de hand lijkt te liggen, pakt dit niet altijd in je voordeel uit. Schiphol is namelijk groot en telt een flink aantal boarding gates. De afstanden die je op het vliegveld moet afleggen, zijn daardoor een stuk groter in vergelijking met andere luchthavens. Overweeg, zeker als het een Europese vlucht betreft, dus ook eens een kleinere luchthaven. Een overzicht van alle opties vind je op Vliegveld.nl. Het Duitse vliegveld Weeze is een zeer populair alternatief.

Tip 2: Pak je handbagage volgens de regels in

Allemaal hebben we wel eens diep gezucht bij de in onze ogen overdreven bagagecontrole. Knarsetandend kijk je toe hoe de beveiligingsmedewerker jouw zorgvuldig geordende rugtas uitpakt. De regels zijn er echter niet voor niets en dus kun je er maar beter rekening mee houden wanneer je je handbagage inpakt. De vloeistoffen zijn meestal het grootste probleem. Haal laptops of tablets uit je tas voordat deze door de veiligheidscheck gaat. Voordat je zelf door de security gaat, doe je je riem af en haal je je telefoon uit je zak.

Tip 3: Check online in

Deze tip werpt vooral zijn vruchten af wanneer je met alleen handbagage reist. Vanaf wanneer je online in kunt checken, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Het kan bijna altijd tot een paar uur voorafgaand aan de vlucht. Door zelf je stoel te kiezen en boarding pass af te drukken of als mobiele versie bij de hand te houden op je telefoon, hoef je niet meer langs de incheckbalie. In plaats daarvan loop je direct door naar de security en vervolgens je gate.

Tip 4: bouw een status op bij vliegmaatschappijen

Vlieg je vaak met dezelfde maatschappij? Wanneer je als vaste klant wordt geïdentificeerd, kan het zijn dat je een bepaalde status verkrijgt. Een status waarmee jij je voordeel doet. Van deze voordelen profiteer je niet alleen in de vorm van kortingen, maar vaak ook in de vorm van verkorte wachtrijen. Door minder lang te hoeven wachten bij de bagage-afgifte, de security check of op andere plekken, verminder je de tijd dat je noodgedwongen op het vliegveld vertoeft, aanzienlijk.

Tip 5: Reserveer een parkeerplaats of kom met het openbaar vervoer

Verkeer je niet in de gelukkige omstandigheid dat iemand je naar het vliegveld kan brengen? Regel dan vooraf een parkeerplaats voor je auto. Veel parkeerplaatsen bevinden zich direct rond het vliegveld, waardoor je zo bij de vertrekhal bent. Helemaal makkelijk maak je het jezelf als je voor valet parking kiest. Een chauffeur wacht je op de afgesproken datum en tijd op bij de vertrekhal en rijdt jouw auto naar een beveiligde parkeerplaats. Jij kan meteen door naar de incheckbalie. Het parkeergedoe helemaal voorkomen? Neem dan het openbaar vervoer.

Razendsnel op je bestemming

Dankzij de bovenstaande bespaartips kun je zorgeloos op reis en heb je een minimale hoeveelheid tijd op het vliegveld nodig. Een soepel verloop op het vliegveld zorgt, samen met een probleemloze vlucht, voor het ideale begin van je vakantie of zakenreis. Voor je het weet stap je in het vliegtuig, op weg naar jouw volgende bestemming. Hanteer je de bovenstaande tips ook voor je terugreis, dan kun je je verblijf in het buitenland op een net zo ontspannen en soepele manier afsluiten.

Reacties