Redactie
21 mei 2024 15:07
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Trends in kantoorinrichting van moderne bedrijven

De afgelopen jaren zien we een groeiende trend dat er steeds meer aandacht is voor het fysieke en mentale welzijn van personeel. Het is niet zo dat dit nooit belangrijk werd geacht, maar we zien wel dat het welzijn steeds serieuzer wordt genomen. De eisen en verwachtingen van werknemers neemt bovendien ook toe met betrekking tot de kantoorinrichting. Daarom bespreken we in dit artikel drie opvallende trends in kantoorinrichting van moderne bedrijven. 

Flexibiliteit tot de max

Een prominente trend van de afgelopen tijd is dat er steeds meer flexibele werkplekken ontstaan op kantoor. Meer en meer kantoren zij het belang gaan inzien van het bieden van verschillende werkruimtes waar werknemers met diverse behoeftes terecht kunnen. Dat houdt in dat je op kantoor verscheidene werkplekken krijgt. Dit omvat traditionele bureaus, maar ook stilteruimte, loungeplekken, staande werkstations en soms zelfs buitenwerkplekken. Doordat de werkgever zijn werknemers de ruimte geeft om zelf een passende werkplek te kiezen, ervaart het personeel meer vrijheid, wordt de creativiteit gestimuleerd en worden persoonlijke werkwensen gewaardeerd. Het is dus een investering in de productiviteit en tevredenheid van je personeel. 

Welzijn en duurzaamheid

Iets anders wat steeds hoger is komen te staan op de agenda van veel bedrijven, is het investeren in welzijn en duurzaamheid. Door bijvoorbeeld van duurzaam materiaal gemaakte vergadertafels voor kantoor kopen, maar ook energie-efficiënte verlichting bijvoorbeeld, ontstaat er een ‘groen’ kantoor, letterlijk en figuurlijk. Dit kan ook worden gedaan door het plaatsen van meer groen in het kantoor en het bieden van prikkelarme ruimtes waar personeel zich even kan terugtrekken en bijvoorbeeld aan ontspanning en meditatie kan doen als daar behoefte aan is. Deze maatregelen zijn niet alleen gezond voor het milieu, maar zorgen ook voor een toename van de productiviteit en tevredenheid van je personeel.

Technologische ruimtes

Een laatste trend die we nog met je willen bespreken, is de integratie van steeds meer ‘slimme oplossingen’ in kantoorruimtes. Door de innoverende technologie van de dag, ontstaan er bijvoorbeeld geautomatiseerde vergaderruimtes met videoconferentie functionaliteit. Ook zien we in steeds meer kantoren dat je de lichtintensiteit kan aanpassen aan de daglichtcyclus zodat er niet te veel licht wordt gebruikt en je ogen bijvoorbeeld niet de hele dag worden blootgesteld aan TL-buizen. Door dit soort technologische snufjes te plaatsen in je moderne bedrijf, trek je je kantoor op tot een efficiënte plek waar samenwerking wordt vergemakkelijkt en de gebruikservaring ook wordt verbeterd. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op https://bnrkantoor.nl/ voor gratis advies voor het inrichten van jouw kantoor. 

Reacties