Charrel Jalving
4 februari 2014 10:51
door Charrel Jalving
Categorie:
Social Media

Twitter Nieuws: Nieuw design vraagt om aanpassingen door jou!

Twitter komt regelmatig met iets nieuws en experimenteert continu met nieuwe mogelijkheden en nieuwe toepassingen. Zo ziet Twitter er nu anders uit dan u gewend was door vernieuwd design. Wat er nieuw is maar vooral wat je daarom moet checken en veranderen, zet ik voor je op een rijtje!

Zo op het eerste gezicht is alleen het design en de lay-out vernieuwd. Er zijn echter een aantal wijzigingen die mogelijk toch om wat aandacht van jou vragen. Twitter lijkt de focus nog meer naar mobiel gebruik te verplaatsen en creëert dezelfde style op je laptop/pc als op mobiel met het nieuwe design. Twitter maakt daarom gebruik van flat design: minder gradient, minder schaduw, clean design zoals bij de buttons.

Hieronder een overzicht met de wijzigingen en de consequenties voor jou als gevolg van die wijzigingen in Twitter.

Wat is er nieuw in Twitter?

De grootste wijzigingen die Twitter heeft doorgevoerd zitten in zoals gezegd in het design en vallen ook direct op. Buiten het feit dat het natuurlijk even wennen is, zijn er ook een aantal wijzigingen die gevolgen hebben. Die licht ik daarom kort toe.

Nieuwe startpagina Twitter

Als je Twitter opent kom je op de nieuwe startpagina. Het menu zit nog volledig in de balk bovenin en is gewijzigd van kleur en uitgebreid. Wanneer er nieuwe tweets in jouw tijdlijn zijn is dit nog steeds zichtbaar bovenin de tijdlijn, maar Twitter heeft een indicatie stip toegevoegd die linksboven “Startpagina” in het Top Menu verschijnt. Je kan jouw tijdlijn nu ook verversen door op het Twitterlogo centraal bovenin te klikken.

Jouw Headerfoto vormt nu de achtergrond bij jouw accountnaam linksboven en ook het aantal tweets, acoounts die jij volgt en volgers wordt daaronder weer aangegeven. Echter groter dan voorheen met lichte achtergrond en net als in het topmenu in de kleur van jouw links.

Wat jij jezelf mogelijk niet realiseert is dat Twitter deze wijzigingen ook doorvoert naar de externe weergave van jouw account aan jouw volgers en bezoekers. Dit vraagt daarom toch enige aandacht.

Gevolgen wijzigingen in profiel(weergave)

De weergave van profiel en tweets extern is nu ook kleiner en daardoor de achtergrond groter. Jouw header toont nu ook anders op bepaalde plaatsen nu erin gesneden is door Twitter. Dit vraagt om 2 belangrijke aanpassingen:

  • Door de grotere achtergrond heb je meer ruimte.  Je kan daarvan gebruik maken., dus maak een nieuwe achtergrond!Geef meer info over wat je doet met jouw bedrijf, jouw product of dienst en wat je doet met de Twitteraccount. Geef aan waarover je tweet en wie er tweet(en). Denk eens aan het toevoegen van een call to action. 
  • Twitter profiel nieuwBekijk hoe Twitter nu jouw profiel en header weergeeft en pas de header aan indien dit nodig is. Zo hebben wij bijvoorbeeld een Call To Action in de headerafbeelding opgenomen met een leuke lijn en pijl naar de “volg”-button.Door de nieuwe formaten van de header is nu een deel van de Call To Action weggevallen en komt de pijl niet meer uit bij de “volg”-button bij de beperkte weergave van het profiel.
    Ook blijkt de profielfoto niet meer op de juiste plaats te zitten.
    Bekijk hoe dit in jouw geval is en pas desgewenst de headerafbeelding aan.

    Hierboven zie je in de afbeelding van mijn Twitteraccount van EenSiteVoorUwBedrijf.nl hoe het mis kan gaan als gevolg van het nieuwe design van Twitter.

Gevolgen wijzigingen Twitter Menu

De achtergrondkleur van het menu is nu licht in plaats van donker en er schuift een onderstreping in de kleur van jouw links mee die aangeeft waar je bent. Waar moet je op letten en wat moet je eventueel wijzigen.

Ook in alle overige weergaven van jouw profiel wordt alle tekst in de kleur weergegeven die jij als kleur voor jouw links gekozen hebt. Het is daarom erg belangrijk dat je hiermee rekening houdt en een kleur kiest voor jouw links die past bij jouw design en huisstijl.

Bij een hoog aantal tweets, volgers of accounts die jij volgt wordt er eerder 23,2K ipv 23.162 getoond en dit nu afgerond naar boven, groter en in de kleur van jouw links. Als je met jouw muis op het aantal gaat staan zie je wel het exact aantal tweets of volgers.

Dit zijn in het kort de belangrijkste wijzigingen en benodigde aanpassingen van jouw kant die nodig zijn door het vernieuwde design van Twitter. Wanneer jou zelf nog iets belangrijks opvalt, hoor ik dat graag van je. het liefst natuurlijk in de reacties hieronder zodat iedereen er iets aan heeft 😉
Succes met de aanpassingen.

Reacties