Sander Wijdemans
19 september 2020 10:59
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Verblijd relaties met typisch Hollandse gifts; 3x inspiratie

Wat is nu een typisch Hollands gebruik dat ook heel geschikt is als cadeautje? Iets waar u iedere relatie wel mee kunt verblijden? Het koekje bij de koffie is een heel mooi uitgangspunt voor een relatiegeschenk. Wie wordt er nu niet blij van een typisch Hollandse lekkernij? Hiermee bedoelen we niet een standaard zakje stroopwafels van de lokale supermarkt of bakkerij, maar professioneel bedrukt snoep met uw bedrijfslogo. Onderstaand geven wij 3 inspirerende voorbeelden van hoe u dit originele relatiegeschenk kunt inzetten binnen uw bedrijf.

1. Horecagelegenheid? Bied gasten een pepermuntje aan!

In veel horecazaken wordt bij de rekening een pepermuntje aangeboden, of staan deze bij de uitgang voor gasten om mee te nemen. Vaak zijn dit per stuk verpakte pepermuntjes in een doorzichtig folie. Dat is zonde! Waarom maakt u niet van de gelegenheid gebruik om uw gasten te verblijden met een klein persoonlijk geschenk in de vorm van een pepermuntje met het bedrijfslogo? Dit komt niet alleen vele malen professioneler over; als gasten het pepermuntje in hun zak stoppen voor later, worden zij nog eens herinnert aan de fijne avond in uw restaurant. Wist u trouwens, dat pepermunt een typisch Hollandse lekkernij is?

2. Geef een lekkernij voor onderweg bij het verlaten van het pand

Ontvangt u in uw bedrijfspand veel bezoek van buitenaf? Dan is het een goed idee om een grote vaas met lekkernijen bij de uitgang of infobalie te plaatsen. Relaties die ver moeten rijden kunnen zo bij het verlaten van het pand nog een klein presentje meenemen voor onderweg. Een gift in de vorm van snoepgoed zal door iedereen worden gewaardeerd. Winegums, schoolkrijtjes of een gingerbread koekje zijn erg geschikt als presentje bij het verlaten van het pand. Bedrukt u deze snoepjes met uw bedrijfslogo, dan zal de positieve associatie door relaties automatisch worden gelinkt aan uw bedrijf.

3. Buitenlandse beurs? Zorg voor een typische Hollandse gift

Staat u met uw bedrijf op een buitenlandse beurs? Een typisch Hollandse gift mag in dit geval best een beetje toeristisch zijn. Waarom laat u relaties geen kennis maken met oudhollands snoepgoed zoals drop in de vorm van Amsterdamse huisjes, stroopwafels of boterbabbelaars? Om op te vallen kunt u deze snoepjes bestellen in een originele verpakking, zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen voor transportbedrijven. Zo biedt u relaties niet alleen een lekker geschenk in een originele verpakking, maar ook een nieuwe ervaring. Zakelijke relaties uit het buitenland zullen een geschenk als dit niet snel vergeten!

Wilt u ook relatiegeschenken geven, maar staat hierboven geen activiteit omschreven die toepasselijk is voor uw bedrijf? Lees dan ook eens dit artikel: Relatiegeschenken: waarom, wanneer en wat?

Reacties