Sander Wijdemans
3 mei 2022 07:29
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand? Hou rekening met deze 3 dingen

Als jouw bedrijf verhuist naar een nieuw bedrijfspand, is dit meestal een goed teken. De zaken binnen het bedrijf gaan namelijk goed. Naar een nieuw bedrijfspand verhuizen is niet alleen een goed teken, maar het is soms ook een grote klus. Er zijn namelijk een paar dingen waar je rekening mee houdt. Wil je weten met welke dingen? Lees in dit artikel 3 handige tips.

Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand

Waarom verhuizen naar een nieuw bedrijfspand?

Er zijn verschillende redenen waarom je met jouw bedrijf verhuist naar een nieuw bedrijfspand. Zo is het pand misschien te klein geworden voor al jouw personeel of wil je liever vergaderen in een nieuw gebouw. Bedenk wel dat bij het verhuizen naar een nieuw bedrijfspand je rekening houdt met een aantal zaken. Hieronder vertellen we je waar je rekening mee houdt bij een verhuizing naar een nieuw bedrijfspand.

1.      Inventarisatie van het nieuwe pand

Ga na of het pand dat je op het oog hebt genoeg ruimte heeft voor opslag, bureaus, tafels en stoelen. Is er genoeg parkeergelegenheid of huur je deze nog bij? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Denk ook goed na over de toekomstplannen. Verwacht je dat je bedrijf nog meer groeit? Kies dan een pand dat meegroeit met je bedrijf. Hiermee voorkom je dat je over een jaar weer moet verhuizen.

2.       Adreswijziging

Als je eenmaal in het nieuwe pand zit met je bedrijf, is het belangrijk dat je een adreswijziging doorgeeft. Niet alleen is dit belangrijk door te geven bij de Kamer van Koophandel (KvK), maar ook aan je werknemers, klanten en andere zakenrelaties. Zo voorkom je dat post naar het onjuiste adres wordt gestuurd. 

3.      Vraag hulp bij de verhuizing

Een bedrijf verhuizen naar een ander pand is geen makkelijke opgave. Er moet namelijk niet alleen verhuisd worden, maar ook ingepakt en schoongemaakt worden. Daarom is het van belang hulp te vragen bij de verhuizing. Er zijn gelukkig veel bedrijven die helpen bij bedrijfsontruimingen. Zo verloopt de verhuizing soepel en voorspoedig. Daarnaast helpen veel bedrijven ook met het schoonmaken van het oude pand. Ook heb je de mogelijkheid je inboedel tijdelijk op te slaan. Heb je veel spullen die je niet meer gaat gebruiken? Bedrijven die helpen met een bedrijfsontruimen bieden soms ook de mogelijkheid je inboedel op te kopen. Super handig!

Een bedrijfsverhuizing kan een hele klus zijn. Bereid je daarom goed voor en vraag hulp van een professioneel bedrijf. Dat scheelt je een hoop werk!

Reacties