Koen van der Donk
15 september 2016 10:13
door Koen van der Donk
Categorie:
Facebook

Video Advertising in Nederland. Cijfers 2016 in animatie video!

Video Advertising in Nederland is hot! YouTube en Facebook zijn koplopers en verdienen behoorlijk veel geld met advertenties in video’s.

Een van de snelst groeiende segmenten zijn deze video-advertenties. En met reden. Advertenties in video’s op bijvoorbeeld YouTube en Facebook hebben een hoge attentiewaarde en er wordt nog steeds meer en meer online video gekeken. Maar hoe staat het eigenlijk met video advertising in Nederland? In de korte infographic animatie hieronder zetten wij van Animators een aantal cijfers van Comscore voor je op een rij.

Video Advertenties in Nederland

In Nederland is online video kijken populair. Nederlanders besteden meer dan 5 uur per maand op YouTube. En nog steeds stijgt het aantal kijkers van online video: op de desktop alleen al zagen we in 6 maanden tijd (11-2015 t/m 04-2016) een groei van 16% in het aantal kijkers tijd.

Opvallend, want de desktop geldt online over het algemeen niet echt meer als groeisegment. Die plek wordt vaak mobiel verkeer toebedeelt en die is in dit groeipercentage dus nog niet eens meegenomen.

Aantal vertoningen video-advertenties is groot en blijft groeien

Er worden bijna een half miljard video-advertenties vertoond per maand: 494 miljoen in april 2016. Dit betekent dat 16% van alle bekeken video’s een video-advertentie is. Video advertising is dus een groeimarkt met veel potentieel voor zowel platformen als adverteerders. In de categorieën Sport, Games en Gezondheid worden de meeste video-advertenties vertoond.

In april hebben we gemiddeld 36 video-advertenties per persoon gezien. Volwassenen van 35 t/m 54 zijn de populairste doelgroep met gemiddeld 40 advertenties per persoon. Ter vergelijking: Millenials zagen gemiddeld 24 advertenties per videokijker.

Dit is opvallend, want jongeren consumeren over het algemeen meer online video dan volwassen. Een verklaring kan zijn dat adverteerders gericht targetten op de volwassen doelgroep en de jongere doelgroepen uitsluiten. De leeftijdsgroep 35 t/m 54 is natuurlijk de doelgroep met de dikkere portemonnee, dus dat moet adverteerders inderdaad aanspreken.

Wij van Animators zijn benieuwd naar jullie ervaringen als bedrijf of marketeer met video advertising? Deel het met ons in de reacties.

Bron Comscore

Reacties