Sander Wijdemans
18 september 2022 13:37
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Voordelen AFAS koppeling: waarom kiezen voor een AFAS koppeling?

Om efficiënt en effectief te werken, is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste koppelingen tussen systemen en website(s). AFAS is hier een veelgekozen softwareoplossing voor. AFAS kun je onder meer toepassen ter verbetering van de administratieprocessen van jouw bedrijf. Door een AFAS koppeling te maken, kun je alles vanuit een centrale plek beheren. Dit is wel zo efficiënt!

Voordelen AFAS koppeling waarom kiezen voor een AFAS koppeling

Eindeloze mogelijkheden met AFAS koppelingen

Er zijn diverse mogelijkheden wanneer je gebruik maakt van een AFAS koppeling. Zo heb je altijd een up-to-date overzicht op je website met alle medewerkers die bij je bedrijf werken. Nieuwe gezichten voeg je toe in AFAS, je website haalt de data op en vertoont deze op de juiste wijze. Contactaanvragen kunnen gemakkelijk worden ingediend via je website en worden vervolgens verstuurd naar AFAS. Het systeem zorgt ervoor dat contactaanvragen automatisch bij de juiste persoon terechtkomen. Ook kun je een koppeling gebruiken om events uit te lezen als jouw bedrijf evenementen organiseert of is het mogelijk om live berichten te lezen via de nieuwsflor.

Centraal punt

Veel bedrijven maken gebruik van meerdere systemen. Je content moet je dan ook beheren op verscheidene plekken. Dit kost veel tijd en kan een stuk efficiënter. Door gebruik te maken van een AFAS koppeling komen alle activiteiten samen op een centraal punt. Dit bespaart je tijd, moeite en dubbel werk. Zo kan je bijvoorbeeld een link wijzigen in een bericht op de website. Dit wordt automatisch aangepast op andere plekken binnen je site.

Goed voor je Google ranking

Krijg je een nieuwe website en zit er al content in je huidige database? Dan wil je dit uiteraard niet handmatig gaan overzetten. Een koppeling zorgt ervoor dat de huidige database wordt uitgelezen en verwerkt. Dit scheelt je niet alleen heel veel werk, maar heeft ook een positief effect op je positie in Google. Artikelen die al geïndexeerd zijn op de oude website, blijven namelijk bewaard.

Power BI koppeling

Met een AFAS connector maak je de koppeling tussen je Power BI en AFAS. Zo koppel jij snel en eenvoudig jouw systemen, zonder handmatige invoer. Power BI is een van de populairste Business Intelligence tools op de markt. Je kunt oneindig veel databronnen koppelen aan je Power BI en zo interactieve rapportages en dashboards ontwikkelen. De data vanuit de gewenste AFAS administraties wordt klaargezet in een SQL-database en inzichtelijk gemaakt door het gebruik van begrijpelijke tabellen. Hier heb je dus verder geen technische kennis voor nodig.

Reacties