Redactie
21 november 2023 08:46
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Waarom moet je kiezen voor kunstgrassen?

De meeste mensen willen graag groen in de tuin, maar worden niet enthousiast van het idee hoeveel onderhoud het kan vergen. Dit geldt ook voor bedrijven met een binnentuin of die hun aankomsthal aantrekkelijker willen maken. Als je voor echt gras kiest, moet je rekening houden met zaaien, water geven, maaien en bemesten. Niet iedereen heeft hier groene vingers voor en er wordt dan ook al snel voor tegels gekozen. Dit hoeft tegenwoordig niet altijd, want er zijn ook genoeg mooie kunstgrassen te vinden! 

Wat is kunstgras precies?

Kunstgras is nep gras wat je op verschillende plaatsen neer kunt leggen. Voorheen leek kunstgras meer op een groen tapijt en het viel dan ook erg op dat het nep gras was. Het kunstgras van tegenwoordig ziet er een stuk beter uit. Kunstgras wordt gemaakt van een bepaalde soort kunststof. Door het materiaal kunnen ze veel kanten op qua kunstgras. Zo zijn er ook veel verschillende soorten. Ze worden op zo’n manier gemaakt dat mooi kunstgras bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras. 

Verschillende soorten kunstgrassen

Er zijn veel verschillende soorten kunstgrassen waar je uit kunt kiezen. Elk soort kunstgras heeft weer zijn eigen voordelen en toepassingen. Zo is er bijvoorbeeld kunstgras dat specifiek gemaakt is voor buitensporten. Dit is duurzaam, sterk en kort kunstgras, zodat het geen effect op de bal heeft. Bedrijven, kantoorgebouwen en winkelpanden kunnen kort kunstgras weer op diverse manieren gebruiken. Als je een tuin bij je pand hebt, kan het gebruik van kort kunstgras zorgen voor een verzorgde en professionele uitstraling, zonder al te veel onderhoud.

Welk kunstgras voor jou?

Het grootste voordeel van kunstgras is dus dat je er geen onderhoud aan hebt. Zodra het goed gelegd is, zul je altijd een prachtig groen gazon hebben en hoef je hem niet te maaien of water te geven. Welk gras het beste in jouw bedrijfstuin past is maar net afhankelijk van je wensen en de situatie. Als het gazon ook wordt gebruikt voor teambuilding activiteiten, is zacht kunstgras een betere optie. Is het juist voor een kantoortuin, is een basis kunstgras ook genoeg, aangezien hier in dat geval vaak alleen op gelopen zal worden.  Ook kan er onderling verschil zitten tussen de lengte en kleur van het kunstgras. Zo kan het helemaal aangepast worden aan jouw wensen. Tot slot kun je kunstgras ook gebruiken puur voor esthetische doeleinden, zoals aan de muur om je kantoorpand een frisse uitstraling te geven. Hoe ga jij het inzetten? 

Reacties