Hans van Schip
29 april 2014 09:51
door Hans van Schip
Categorie:
MKB-nieuws

Waarschuwing Internet Explorer: Overheid waarschuwt voor gebruik van Internet Explorer!

Internet Explorer niet gebruiken is de waarschuwing die momenteel via de journaals en overheden wordt afgegeven. Gebruik nu een andere browser! Korte toelichting en uitleg.

Inmiddels hebben de Amerikaanse, de Australische en de Britse overheid internetters geadviseerd om voorlopig Internet Explorer niet te gebruiken.

Waarom mag je Internet Explorer niet gebruiken?

Dit is omdat er een lek zit in Internet Explorer, de browser van Microsoft. Door het lek kunnen hackers de computer van een gebruiker overnemen wanneer deze op een verkeerde link klikt.
Wacht dus met gebruiken van Internet Explorer tot Microsoft het lek heeft gedicht en het probleem is opgelost.

Waarschuwing Internet ExplorerHet lek is volgens het United States Computer Emergence Readiness Team aanwezig in Internet Explorer 6 tot en met 11. Een oplossing zal waarschijnlijk pas beschikbaar zijn rond 13 mei! Gebruikers wordt aangeraden firewall en anti-virus/malware software te installeren. Wij hopen dat je deze natuurlijk al geïnstalleerd hebt, anders moet je dit direct doen.

Draait jouw PC nog op Windows XP dan zal je geen update hiervan gaan ontvangen, Microsoft stopte onlangs met het support van dit al 13-jaar oude Operating System. Security bedrijven schatten echter wel dat ergens tussen de 15-25% van alle computers wereldwijd nog draaien op Windows XP. Die gebruikers wordt aangeraden over te stappen op een andere browser. Gebruik je nu nog XP, dan is overstappen waarschijnlijk de enige optie.

Wat zei de cyberpolitie over de Internet Explorer Waarschuwing?

Ik houdt jullie hier natuurlijk op de hoogte. Mocht je nog vragen hebben, dan mag je uiteraard altijd een bericht sturen of hieronder een reactie achterlaten. Ik zal dan zo snel als mogelijk reageren. Persoonlijk adviseer ik Chrome te gebruiken wat sowieso een prettige en zeer goede browser is die gelukkig al door velen gebruikt wordt.
Als je vanaf een Mac, iPad of iPhone het internet opgaat, heb je geen enkel probleem nu je dan automatisch Safari gebruikt.

Reacties