Redactie
7 maart 2023 09:04
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Wanneer schakel je een incasso advocaat in?

De meeste ondernemers krijgen er vroeg of laat een keer mee te maken: klanten die niet betalen. Soms zelfs klanten die je al heel lang helpt. Dat kan best lastig zijn. Liever wil je niet dat de vertrouwensband beschadigd raakt. Maar anderzijds wil je natuurlijk ook gewoon voor je werkzaamheden betaald krijgen. Achterstallige betalingen kunnen van grote invloed zijn op de cashflow van het bedrijf. Soms zelfs met enorme gevolgen voor het bedrijf.

Wanneer een debiteur niet betaalt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld een incasso advocaat inschakelen. Maar wanneer schakel je een incasso advocaat in? Wat levert het je op? En waar moet je op letten als je deze inschakelt?

Waarom kies je voor een incasso advocaat?

Vaak betalen klanten uiteraard gewoon, maar hier kan weleens iets mis gaan. Dat is bijvoorbeeld wanneer er herhaaldelijk niet op jouw berichten wordt gereageerd. Als er geen reden gegeven wordt voor de achterstallige betaling en deze nu echt veel te lang op zich laat wachten. Dan kun je niets anders meer doen dan juridische hulp inschakelen. Hierbij wordt gestreefd naar een zo snel mogelijke incasso.Toch is het inschakelen van een incasso advocaat niet voor elke ondernemer mogelijk. Althans, niet alle advocaten. De kosten die hieraan verbonden zitten zijn vaak zo hoog, dat ze dit niet reëel vinden of zelfs niet op kunnen brengen. Voor deze bedrijven is no cure no pay bij Bierens Incasso advocaten de beste optie.

Voordelen van een incasso advocaat

Het is natuurlijk het voordeligst om er zelf uit te komen met de klant. Dit is echter lang niet altijd mogelijk. En in dat geval biedt het inschakelen van een incasso advocaat veel voordelen.

Op de eerste plaats omdat deze over jarenlange kennis en ervaring beschikt. Hij weet precies welke middelen hij moet aangrijpen om succes te boeken. Bovendien mag een advocaat meer dan een incassobureau. Deze is bijvoorbeeld ook altijd bevoegd om beslag te leggen en te procederen. .Zo voorkom je ook dat de situatie er toch nog om vraagt dat er een advocaat wordt ingeschakeld en je wéér moet wennen aan een nieuwe partij. Dan liever alles bij hetzelfde bedrijf.

Wees je er ook van bewust dat een advocaat veel indruk maakt. Krijgt een klant contact met een advocaat over een achterstallige betaling, dan is dat in veel gevallen al genoeg om een regeling te treffen of de betaling toch te voldoen. De kans is dus groot dat de incasso snel verloopt.

Reacties