Sander Wijdemans
27 december 2023 10:10
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Welke leasevorm is zakelijk verstandig?

Wanneer je slim met zakelijk vervoer wilt omgaan, dan is leasen de juiste weg om te bewandelen. Het is bovendien zo dat leasen meer dan ooit op maat kan worden gedaan. Dat geldt vooral wanneer je de tijd neemt om de verschillende vormen door te nemen en op die manier te bepalen welke het best bij je past. Natuurlijk kan je voor een standaardvorm van leasen gaan. Je zoekt dan gewoon een auto uit die bij je past en sluit een contract af voor bijvoorbeeld 3 of 4 jaar. Het is echter juist ook zo dat andere opties aantrekkelijk zijn.

Close up of unrecognizable man signing a contract while financial advisor is aiming at the place he need to sign.

Een tweedehands auto kiezen

Een goede optie die je tegenwoordig hebt is een tweedehands auto leasen. Dit is natuurlijk vooral aantrekkelijk met het oog op de kosten. Veel auto’s die al een eerdere eigenaar hebben gehad zijn nog goed geschikt om te gebruiken voor de doeleinden die jij ermee hebt. Je zit natuurlijk wel vast aan de opties die de vorige eigenaar heeft gekozen. Dat neemt niet weg dat je een behoorlijk aantrekkelijke auto voor zakelijk gebruik kan krijgen. Zonder dat de kosten daarvoor uit de hand hoeven te lopen. Dat maakt het dus een populaire optie voor ondernemers.

Leasen en kopen

Een andere manier van leasen die steeds populairder wordt, is die waarbij je de auto na afloop van de leaseperiode in bezit krijgt. Je kan het voertuig dan kopen tegen de restwaarde. Dit kan natuurlijk zakelijk heel interessant zijn. Je doet namelijk geen grote uitgave en in de eerste jaren heb je goede grip op de kosten. Onder andere zakelijk leasen voor ZZP kan aantrekkelijk zijn op deze manier. Het is dan ook nog eens mogelijk om de auto te kiezen die precies aansluit op wat jij nodig hebt. Daardoor kan je er dus ook nog eens beter mee werken.

Niet alleen voor auto’s

Een andere mogelijkheid om te leasen op maat is door te kiezen voor een ander voertuig dan een auto. Ook dit kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn. In de eerste plaats denk je dan misschien aan een bedrijfsbus of een kleine combi. Je kan echter ook aan hele andere vervoermiddelen denken. Misschien heb je aan een motor wel voldoende als ondernemer. Dan kan je daar tegenwoordig ook van alles mee op het gebied van lease. Het is fijn om niet aan een auto vast te zitten als ondernemer. Dit kan ook nog eens een flinke besparing opleveren op de lange termijn.

Compleet of uitgekleed?

Een andere manier waarop het leasen meer en meer op maat is te doen, is door te kijken naar wat je wel en niet in het pakket wilt hebben. Je kan een uitgeklede keuze maken, waarbij je alleen het hoognodige in het contract opneemt. Je kan echter ook voor full lease gaan, bijvoorbeeld inclusief zaken zoals een tankpas. Het is natuurlijk wel fijn om alles geregeld te hebben en ook zeker te zijn van een vaste prijs. Op die manier kan je er dan zeker van zijn dat je goede grip op de autokosten houdt.

Reacties