Sander Wijdemans
17 november 2023 08:41
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe vind je de goedkoopste tankpas voor jouw bedrijf?

Heb jij een auto van de zaak of ben je in het bezit van een groot wagenpark voor al je werknemers? Dan zal tanken een dagelijkse bezigheid zijn. Het kan daarom voordelig zijn om een tankpas te nemen. Maar een tankpas is meer dan dat. Je kunt er brandstof mee tanken, elektrische auto’s mee opladen, mee parkeren en zelfs de auto mee wassen. Je hebt tevens geen gedoe met administratie, omdat alles super makkelijk voor je wordt gemaakt. Maar hoe vind je de goedkoopste tankpas voor jouw bedrijf? Lees er hier meer over!

Hoe vind je de goedkoopste tankpas voor jouw bedrijf

Verschillende opties voor tankpassen

Er worden verschillende opties voor online laadpas aanvragen aangeboden, elk met zijn eigen voordelen en kosten. Om de goedkoopste tankpas te vinden, moet je eerst de behoeften van jouw bedrijf analyseren.

Tanken in de Benelux of internationaal

Een van deze behoeftes is of jij alleen binnen de Benelux wilt tanken of ook internationaal. Op basis hiervan kun je namelijk een tankpas kiezen die bij jou past. Met een internationale tankpas kun je bijvoorbeeld bij meer dan 50.000 tankstations door heel Europa tanken. Internationale ritten kunnen best hoog in de kosten lopen, dus het kan voordelig zijn om dan een internationale tankpas te kiezen om de kosten te minimaliseren.

Kosten voor transacties

Daarnaast is het handig om de kosten per transactie te begrijpen. Je kunt namelijk alles met een tankpas, zoals tanken, wassen, parkeren en laden. Wanneer je gebruik maakt van een tankpas, worden er geen extra kosten in rekening gebracht voor deze diensten. Dit maakt het aantrekkelijk voor bedrijven die kosten willen besparen.

Overzichtelijke facturering

Ga tevens op zoek naar een tankpas waarbij je overzichtelijke factureringen hebt. Het is handig als je alle kosten in 1 verzamelfactuur krijgt om de administratie te vereenvoudigen. Het is natuurlijk een berg met administratie als je elk bonnetje voor de wasstraat of een tankbeurt apart moet inscannen en uploaden.

Ga op zoek naar deze voordelen

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk voordelen uit je tankpas halen, dit om het zo goedkoop mogelijk te maken. Kies dus voor een pas waarmee je vrijwel overal in Nederland (en buiten de EU) kunt tanken. Hoe fijn is het als je niet vast zit aan één specifiek tankstation? Dit betekend ook vaker dat je goedkoper kunt tanken. Daarnaast wil je dus ook een overzichtelijke administratie, waardoor je de btw en de kosten van tanken eenvoudig kunt terugvorderen zonder al die bonnetjes te bewaren. Dit bespaart tijd en tijd = geld.

Keuzehulp voor de beste tankpas

Wil jij de goedkoopste tankpas vinden voor jouw bedrijf? Er zijn verschillende tools die je daarbij kunnen helpen. Dit wordt ook wel “keuzehulp” genoemd. Op die manier kun je eenvoudig achterhalen welke tankpas het beste bij jouw onderneming past, en dus ook het goedkoopste is. Hierbij wordt gekeken naar het type voertuig dat je hebt (elektrisch, brandstof, hybride) en of je ook internationale reizen maakt. Dus stel dat je regelmatig buiten de Benelux reist met een elektrische auto, dan krijg je een tankpas aanbevolen die daar ook goed bij past. Keuzehulp maakt het makkelijk om een keuze te maken en dus de goedkoopste tankpas te vinden.

Reacties