Redactie
23 april 2024 08:37
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Van beton naar bloei: de voordelen van bomen in de bedrijfstuin

Dat we steeds meer tijd investeren in het ontwerpen van een fraaie bedrijfstuin, is niet zo gek. Dit verlengstuk van het pand zien we vandaag de dag als de ideale plek om heerlijk in te kunnen relaxen. Het beste van alles, is dat een nieuw ontwerp voor de tuin helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. We helpen je in dit blog alvast op weg met een paar praktische tips.

Kies voor meer groen in de tuin: makkelijk te realiseren én duurzaam

Meer groen aanbrengen in de bedrijfstuin is een van de beste keuzes die je kunt maken. Het zorgt vanaf het eerste moment voor veel meer gezelligheid. Het is een relatief goedkope investering én je draagt ook nog eens een duurzaam steentje bij aan de planeet. Voor ieder type bedrijfstuin zijn er zowel kleurrijke bloemen als groene planten te vinden. Maar je kunt ook denken aan het planten van een trendy krentenboom. De keuze is dus helemaal aan jou wat de beste combinatie gaat zijn. Heb je daar op dit moment al een specifiek beeld over?

Decoreer de tuin met sfeervolle accessoires 

Op het gebied van woonaccessoires voor in de tuin is er gelukkig enorm veel mogelijk. Zo kun je erg goed je eigen smaak terug laten komen. Decoreer het loungegedeelte bij een walnotenboom kopen, bijvoorbeeld met een prachtig vloerkleed, zet hier en daar opvallende plantenbakken neer en maak de tuin extra gezellig met de nodige sfeerverlichting. De woonaccessoires zijn er in tal van stijlen en materialen, zodat je de door jou gewenste woonstijl in de tuin extra kunt benadrukken. Denk daarbij aan een klassieke stijl, een Ibiza-stijl of een Wabi Sabi stijl. Door een bepaalde woonstijl van tevoren alvast voor jezelf te bepalen, kun je erg gericht op zoek gaan naar passende accessoires.

Heb je al nagedacht over het meubilair dat je graag in de tuin terug wilt laten komen?

Maar ook het uitzoeken van het juiste soort meubilair is een erg belangrijke stap. Wat voor soort items komen het beste tot hun recht bij jou in de tuin? Misschien ga je graag voor een prachtige tuinset. Je hart gaat sneller kloppen van een paar heerlijke relaxstoelen. Of je hebt ruimte vrij voor het neerzetten van een fantastische loungeset. Voor ieder type tuin is erg gelukkig altijd wel een passende oplossing te vinden. Verdiep je daarom alvast online een keer in de mogelijkheden en doe veel inspiratie op voor het nieuwe tuinontwerp.

Reacties