Hans van Schip
11 juli 2013 09:28
door Hans van Schip
Categorie:
Facebook

Welke Social Media moet ik gebruiken?

Social Media Marketing is hot. Iedereen gaat Social, maar op welke Sociale Netwerken moet je nu eigenlijk actief zijn? Welke Social media zijn het beste voor mijn bedrijf, website of webwinkel?

Bij het kiezen van het juiste Sociale Netwerk of Social Platform zijn er meerdere dingen van belang. Uiteraard zijn de uitgangspunten voor iedereen anders. De infographic hieronder geeft een overzicht en helpt je om een goede keuze te maken. Aan de hand van de voor jou belangrijkste punten en de doelen die je wilt bereiken met het Sociale Netwerk wordt aangegeven wat op dat vlak een Social Medium voor jou kan betekenen.

Ook het publiek dat je wilt bereiken zowel qua interesse, leeftijd als geslacht wordt gegeven per Social Netwerk. Wat ik zelf de leukste vind is het laatste blokje dat per Social Media kanaal aangeeft wat jij als gebruiker nu eigenlijk moet kunnen om goed met een kanaal te werken. Die had ik nog niet gezien šŸ˜‰

Kortom, erg handig en vooral compleet dus vandaar gedeeld hier op het Bedrijven Blog Nederland. Voor specifieke info over Social Media in Nederland kan je ook het Social Media Rapport 2013 bekijken. Hierin worden zeer uitgebreid de netwerken en de gebruikers daarvan in Nederland beschreven.

Choosing the most effective social media platforms - Infographic
Courtesy of: Infographics.SGAls je meer over Social Media wilt weten. Met de volgende link kom je op alle Social Media artikelen van alle bloggers hier op het Blog.
Kan een handleiding of technische uitleg zijn of gewoon een ervaring van gebruikers in een case of column.

Reacties