WordPress site beveiligen – Hoe doe je dat?
Een website maken met het gratis open source WordPress is eenvoudig en snel. Jouw WordPress site beveiligen is natuurlijk zeer belangrijk. Daarom uitleg met tips hoe je jouw WordPress site beveiligen regelt.
In een eerdere post gaf ik al de voordelen van een WordPress website. Je moet echter jouw WordPress site beveiligen. Een veelgestelde vraag tijdens de WordPress workshops die ik geef, is “Kan er ook iets met mijn website gebeuren, waardoor het verdwijnt?”
Het antwoord dat ik hier steevast op moet geven is helaas “ja”
Een WordPress site beveiligen: Hoe je de schade kunt beperken!
Ten eerste is er het gevaar van hackers die helaas nooit iets goeds in hun schild voeren. Een succesvol platform als WordPress blijft helaas niet onzichtbaar voor deze groep.
Je kunt het hackers wel zo moeilijk mogelijk maken, waardoor ze jouw website eerder met rust laten. Gebruik hiervoor deze 7 WordPress beveiligingstips. Ze zijn vrij makkelijk uit te voeren en besparen je een hoop ellende.
Maar er kan ook nog iets anders gebeuren…
De kracht van WordPress ligt onder andere in de vele updates die uitgebracht worden. Hierdoor blijft de software in ontwikkeling, waardoor het steeds meer tegemoet komt aan de wensen van de gebruikers. Daarnaast zorgen updates ook voor het dichten van beveiligingslekken, waardoor hackers worden tegengewerkt.
Mijn WordPress website werkt niet na een update
Zoals altijd heeft elk voordeel ook helaas een nadeel. Bij updates ligt het nadeel hierin, dat de kans bestaat dat er een conflict ontstaat, waardoor je website breekt. Dit betekent overigens niet dat je niet meer in je WordPress dashboard kunt komen. Inloggen zal nog lukken, maar je website ziet er online niet meer uit zoals het zou moeten.
Als je website na een update breekt, kan de oplossing vrij eenvoudig zijn. Is het probleem ontstaan na het updaten van de WordPress software zelf, dan kan het zijn dat een bepaalde plugin een conflict geeft met de nieuwe versie van WordPress. Deactiveer hiervoor één voor één alle plugins, en bekijk steeds het resultaat op je website. Als je de boosdoener gevonden hebt, verwijder dan de plugin en ga op zoek naar een alternatief dat wel werkt met de nieuwste versie van WordPress. Is het probleem ontstaan na het updaten van een plugin, verwijder dan de plugin en ga eveneens op zoek naar een alternatief.
WordPress site beveiligen: Denk aan Back-Up’s
Heb je de pech dat geen enkele actie verbetering brengt, dan zit er niets anders op dan je website opnieuw te bouwen, of….. je backup(s) terug te zetten!
Hoe je een goede backup maakt van je website leg ik je graag uit in het tweede deel van deze blog, welke volgende week wordt gepubliceerd hier op Bedrijven Blog Nederland.
Wist je trouwens dat ik iedere maandag een WordPress tip via mijn nieuwsbrief weggeef? Als je interesse hebt, dan kun je je daarvoor aanmelden. Aanstaande maandag ontvang je dan de eerste tip in je e-mail inbox. De link naar alle voorgaande WordPress tips vind je ook in iedere nieuwsbrief.