Sander Wijdemans
23 november 2023 08:47
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Zakelijke telefoon kiezen: 3 aandachtspunten

Is het nodig om een aparte mobiele telefoon voor je werk aan te schaffen? Dan kom je direct voor een heel scala aan mogelijkheden te staan. Zoals we allemaal weten zijn er ongelooflijk veel verschillende smartphones verkrijgbaar. In alle soorten, maten en prijscategorieën. Voor ondernemers is het natuurlijk nog belangrijker om de juiste keuze te maken. Zij zijn afhankelijk van een goede bereikbaarheid. Maar waar let je op bij het kiezen van een zakelijke telefoon? Hieronder zetten we de drie belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

De vier beste telefoonhoesjes voor zakelijk gebruik

Zet je wensen op een rijtje 

Een nieuwe smartphone is geen kleine aankoop. Als je voor een iPhone of de samsung s22 kiest, dan betekent dit toch dat je flink moet investeren in de bereikbaarheid van je onderneming. Dan wil je uiteraard ook dat de smartphone aan alle wensen voldoet. Maar welke wensen zijn dit dan? 

Bedenk van tevoren goed hoe je de smartphone precies gaat gebruiken. Is deze echt puur voor zakelijk gebruik en is het vooral belangrijk dat je bereikbaar bent voor de klant? Dan heb je voldoende aan een betrouwbare telefoon waar flink mee gebeld kan worden. Hier vallen vrijwel alle smartphones van nu onder. De kans is echter groot dat je ook nog andere bijbehorende wensen hebt. Wensen die het makkelijker maken om het gigantische aanbod te filteren. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van de kwaliteit van de camera? Steeds meer ondernemers zetten social media in om contact te leggen met hun doelgroep. Bijvoorbeeld door het plaatsen van ludieke foto’s en filmpjes. Dan is het wel belangrijk dat je deze van redelijke kwaliteit zijn. Modellen zoals de samsung galaxy s22 staan bekend om hun kwaliteitscamera en voldoen dan dus beter aan het plaatje. Door je wensen duidelijk te maken, wordt het aanbod ook steeds kleiner en dus gemakkelijker om de juiste keuze te maken. 

Houd rekening met het ontwerp 

Denk bij het kopen van een zakelijke telefoon niet alleen aan de functionaliteit. Het oog wil ook wat. Wees je ervan bewust dat alles jouw zakelijke imago kan beïnvloeden. Zelfs het soort telefoon dat je gebruikt. Kies daarom voor een ontwerp dat past bij wat jij wil overdragen als ondernemer. Wat jij wil tonen. Kies je voor een golvend en creatief ontwerp? Of hou je juist van een strak en steviger uiterlijk? Goed om ook hier rekening mee te houden. 

Besturingssysteem 

Ook is het belangrijk om rekening te houden met het soort besturingssysteem dat wordt gebruikt. Hierbij onderscheiden we iOS van Apple producten en Android. Houd er rekening mee dat deze twee ook verschillende apps kennen. Welke zakelijke apps gebruik je nu? Het is wel fijn als deze compatibel zijn met het besturingssysteem van jouw nieuwe telefoon. Als je nu een app gebruikt die enkel voor Apple-gebruikers toegankelijk is, dan betekent dit dat je enorm moet schakelen als je toch voor een Android kiest. 

Android en iOS bieden allebei zowel voor- als nadelen. Welke keuze je maakt, is dan ook vooral afhankelijk van wat je gewend bent en wat jouw persoonlijke wensen zijn. Er is geen goed of fout. 

Reacties