Sander Wijdemans
23 oktober 2023 14:03
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Zo maak je het gemakkelijker om zakelijk elektrisch te rijden

Wanneer je als ondernemer een goed imago wilt opbouwen, dan is bijvoorbeeld duurzaamheid een belangrijke factor hierin. Het is slim om je hierop te richten op alle mogelijke manieren. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan wanneer je de medewerkers duurzame vormen van vervoer kan bieden. Elektrisch rijden is daar een goed voorbeeld van. Er zijn dan verschillende dingen die je kan doen om dit aantrekkelijker te maken voor de medewerkers. De volgende zaken moet je dan in ieder geval in de gaten houden.

Het bedrijfsterrein erop inrichten

Om elektrisch rijden aantrekkelijk te maken voor de medewerkers, is het in de eerste plaats belangrijk dat je het gemakkelijk maakt. Dat doe je bijvoorbeeld door te zorgen voor een Alfen laadpaal. Wanneer je zorgt dat bijvoorbeeld de mogelijkheden om snel en simpel op te laden, dan maak je het ook een stuk interessanter voor medewerkers om dan gewoon voor elektrisch te kiezen. Het is zeker ook goed om te weten dat deze laadpalen gemakkelijk te krijgen zijn. Ook kan je deze door de specialist laten plaatsen. Zo werkt alles ook nog eens volledig naar behoren. Ook dat is belangrijk.

De juiste auto kiezen

Ook belangrijk is dat je de medewerkers de mogelijkheden biedt om te rijden zoals zij dat willen. Dat je voor het landen bijvoorbeeld de Eve Single Pro line kiest, is daar een goed voorbeeld van. Het begint echter al bij de auto. Wanneer je kijkt naar het aanbod tegenwoordig, dan zie je dat nagenoeg elk merk en elk model ook elektrisch te krijgen is. Naast de vele nieuwe elektrische auto’s die op de markt zijn gekomen. Bied de medewerkers dan ook de mogelijkheden om hieruit te kiezen. Dit maakt het interessanter om op een EV over te stappen.

Wijs op de andere voordelen

Om de medewerkers te overtuigen, is het ook slim om te wijzen op de vele andere voordelen. Zo is er nog altijd een belastingvoordeel, zowel voor jou als voor de medewerker. Daarnaast is de auto veel minder kwetsbaar. Het rijdt ook een stuk gemakkelijker en rustiger. Zeker wanneer je alle mogelijkheden die je hebt bekijkt. Het is dus ook de moeite waard om eens wat meer informatie te geven aan je medewerkers. Het is zeker interessant om je daar meer in te verdiepen. Zo maak je de drempel voor iedereen lager om over te stappen op elektrisch rijden.

Let op de alternatieven

Dat elektrisch rijden een goede duurzame optie is, neemt niet weg dat je ook naar andere opties moet kijken. Zo kan je bijvoorbeeld ook het openbaar vervoer aanprijzen als optie voor de medewerkers. Daarnaast is het natuurlijk altijd aantrekkelijk om voor de fiets te kunnen kiezen. Dit is ook goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van iedereen in het bedrijf. Ook dat kan je dus meewegen in de keuze die je maakt. Weeg voor al deze opties alle eigenschappen af. Op die manier kan je geheel op maat de juiste keuzes voor alle medewerkers maken als ondernemer.

Reacties