Wouter Blom
15 mei 2013 09:19
door Wouter Blom
Categorie:
Marketing

Zoekresultaten Google verbeteren door beter opvallen binnen de zoekresultaten doe je zo!

Zoekresultaten Google verbeteren? Beter opvallen tussen de resultaten op de Zoekmachine Resultaten Pagina van Google doe je met deze Zoekmachine Optimalisatie Tips.

Ziet je zoekresultaat er zo uit in Google?

Zoekresultaat zonder snippetsNaast de AdWords advertenties toont Google tegenwoordig ook afbeeldingen, winkelresultaten en YouTube fragmenten in de zoekresultaten.

Met wat leuke zoekmachine optimalisatie trucjes zorg je vrij eenvoudig dat jij meer opvalt! Als jouw pagina er in Google uitziet zoals hierboven, dan is het duidelijk tijd om je zorgen te maken. Volg de onderstaande tips en gebruik de gratis hulpmiddelen die ik erbij geef en ga ermee aan de slag!

Zorg voor pakkende titels

De titels van jouw webpagina’s vallen direct op. Start dus met een pakkende titel. Titels zijn de blauwe links op de resultatenpagina van Google. Zet je belangrijkste zoekwoorden in de titel van je pagina. Maar maak deze titel ook aantrekkelijk. Home als titel heeft niet zoveel zin.
Een voorbeeld: Stel je bent een bakker in Amsterdam. Een goede titel voor je homepage is dan bijvoorbeeld: Bakker Jansen bakt het lekkerste brood in Amsterdam.

Test zelf hoe je zoekresultaat eruit komt te zien met: de Google Snippet Tool!

Verbeter de omschrijvingen

De omschrijving van je webpagina -de meta description- leent zich uitstekend om zoekers te prikkelen. Met 155 tekens kan je hier best wat tekst kwijt over je product of bedrijf. Gebruik teksten als gratis verzending, boek nu voordelig uw reis of bekijk onze actietarieven.
Of in het geval van de bakker: Bakkerij Jansen op de Amstelveenseweg 15 in Amsterdam. Altijd heerlijk vers brood. Reserveer speciaal brood en gebak nu makkelijk via onze website!

Author tag toevoegen

Author tag

Een auteur aan je webpagina toevoegen om op te vallen.

Je kan vrij eenvoudig een pasfoto bij de zoekresultaten krijgen. Dat valt ook al meer op! Lees hier hoe je een author tag met 2 methoden kan toevoegen en zichtbaar in de zoekresultaten op Google krijgt. Als je dat gedaan hebt, moet je nog een aantal kleine aanpassingen doen in bijvoorbeeld jouw Google+ profiel. Volg daarvoor deze makkelijke Google Authortag Infographic.

Rich snippets toevoegen?

Jazeker; voor een opvallend zoekresultaat op Google!

Google zorgt voor nog meer opvalwaarde met rich snippets. Wat zijn rich snippets precies? Met rich snippets kan je ervoor zorgen dat er beoordelingen met sterretjes, evenementen, prijzen van producten en plaatjes bij uw zoekresultaat verschijnen. Je hebt wel wat technische kennis nodig om dat voor elkaar te krijgen. Google legt het hier voor je uit.

Een opvallender zoekresultaat aangevuld met rich snippets

Dat zou er dan bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

Opvallender zoekresultaat

Reacties