Sander Wijdemans
2 oktober 2020 12:52
door Sander Wijdemans
Categorie:
Marketing

5 handige plugins voor jouw beauty webshop

Heb jij een WordPress webshop en maak je gebruik van WooCommerce? Dan kun je jouw webshop nog verder verbeteren met een aantal praktische plugins. Voor het gebruik van deze plugins heb je doorgaans weinig technische kennis nodig, waardoor je kosteneffectief aan je website kunt werken. Jouw webshop is nooit af, met deze 5 handige plugins blijf je jouw beauty webshop optimaliseren en verbeteren.

5 handige plugins voor jouw beauty webshop

Adwords Remarketing

Het is de uitdaging van iedereen met een online shop: het remarketen van de bezoekers die jouw website hebben verlaten zonder een aankoop te doen. Tevens is dit één van de goedkoopste manieren om meer klanten te krijgen. Deze potentiële klanten hebben namelijk al laten zien interesse te hebben in jouw producten of diensten en zijn eerder geneigd om tot een aankoop over te gaan.

Met de Adwords Remarketing plugin maak je het eenvoudiger om remarketing campagnes op te zitten. Daarnaast zorg je ervoor dat alles op de juiste manier wordt geïnstalleerd op jouw WordPress pagina’s en kan Google Adwords de nodige data verzamelen. Denk hierbij aan de producten die zijn bekeken, wie een aankoop hebben gedaan, wat de orderwaarde was en welke bezoekers hun winkelmandje in de steek gelaten hebben. Op deze manier kun je gerichte remarketingcampagnes opzetten.

Google Feed Manager

Een uitstekende manier om potentiele klanten kennis te laten maken met de producten die jij verkoopt, of dit nu de allerbeste dagcrème voor verzorging van de huid is of de hipste enkellaarsjes, is door gebruik te maken van de Woocommerce Google Feed Manager plugin. Hiermee worden jouw producten zichtbaar in de Google Shopping resultaten, die foto’s van producten bovenaan de resultatenpagina. 

De extensie automatiseert het verzenden van productinformatie en zorgt er zo voor dat het gemakkelijker is om Google Shopping advertenties te maken. Je bespaart gigantisch veel tijd en kunt alsnog de content van ieder veld aanpassen, waarmee je de omzet vanuit Google Shopping kunt maximaliseren. De online shoppers komen direct op de juiste productpagina terecht!

Facebook Shopping


Naast de Google Shopping plugin, biedt ook Facebook Shopping gigantisch veel mogelijkheden. Facebook Shopping is een e-commerce omgeving in je Facebook pagina, die je met een plugin kunt verbinden aan je website. Zo kun je met één druk op de knop jouw complete productcatalogus verplaatsen naar Facebook en dus haast zonder moeite een extra verkoopkanaal creëren! 

Custom Product Tabs

Jij wilt je bezoekers zoveel mogelijk vertellen over de beauty producten die je verkoopt, want een goede productomschrijving zorgt voor meer verkopen en minder retouren. Met de WooCommerce Custom Product Tabs plugin kun je gemakkelijk meer informatie toevoegen aan jouw productpagina’s en zelf tabbladen aanmaken. Ook kun je tabbladen opslaan om deze later bij andere producten te gebruiken en is het mogelijk om de tabbladenbalk zelf in te delen.

Productenfilter

Maak je producten makkelijker vindbaar door gebruik te maken van een Productenfilter plugin. De navigeerbaarheid van jouw webshop is uitermate belangrijk voor de conversie. Wanneer online shoppers snel kunnen vinden wat ze zoeken, blijven ze langer in je webshop en gaan ze sneller over tot een aankoop.

Reacties