Sander Wijdemans
28 november 2018 07:00
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

6 tips om een strak kantoor in te richten

6 tips om een strak kantoor in te richten

Ga jij je kantoor helemaal een andere look geven? Of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuw pand en moet je bij het begin beginnen? Wij geven je 6 tips om een strak kantoor in te richten.

1. Zorg voor voldoende verlichting

Natuurlijk is daglicht het mooist, maar als dat er niet voldoende is in het pand, dan is het zaak om voor de juiste verlichting te kiezen. Er zijn allerlei lampen beschikbaar in een heel strakke stijl. Vooral ledverlichting doet het heel goed in een modern kantoor.

2. Kies voor ergonomische meubels

De meubels moeten er strak uitzien, maar ze moeten ook nog eens goed zitten. Alles draait vandaag de dag om ergonomie op het werk. Je werkhouding is belangrijk voor je productiviteit. Is de houding van werknemers niet goed, dan zal er eerder ziekteverzuim zijn. Bovendien voelt elke werknemer zich prettiger in een werkomgeving die comfortabel is. En dat is toch ook wat jij wilt?

3. Ga voor transparantie in de ruimte

Het is echt niet zo dat elk bureau in een apart hokje hoeft te staan. Transparantie is prettig. De ruimte is opener en dit komt ook de hoeveelheid licht ten goede. Bovendien is er zo meer gelegenheid tot overleg onder collega’s, wat eveneens kan zorgen voor een betere verhouding onderling. Wil je liever geen open werkplekken creëren? Kies dan voor glas. Dit houdt de ruimte mooi strak en transparant, terwijl de werkplekken toch begrensd worden.

4. Denk aan het milieuvriendelijke element

Planten in een strak kantoor? Dat zorgt juist voor een heel mooi contrast. Door voor planten te kiezen, gaat de omgeving meer leven. Dat is echter niet het enige voordeel, je straalt als bedrijf ook nog eens milieubewustheid uit. De lucht in de ruimte wordt gezuiverd, wat weer gezonder is, en je brengt daarnaast een stukje natuur naar binnen.

5. Neem een strakke vloer

Wist je dat de vloer heel belangrijk is binnen de inrichting? Juist daarmee kun je een ruimte maken of breken. Het is dan ook essentieel om voor een vloer te kiezen die past bij de strakke inrichting die jij voor ogen hebt. Ga je voor Kwantum laminaat, dan is de keuze heel erg uitgebreid. Je kunt namelijk niet alleen mooie kleuren selecteren, maar er zijn ook allerlei patronen en structuren beschikbaar.

6. Blijf creatief

Denk je dat je bij een strakke inrichting niet creatief hoeft te zijn? Dan heb je het mis. Het is juist een pre wanneer je wel creatief bent. Een speels accent zorgt er pas echt voor dat jouw moderne kantoor af is. Niet alleen de werkplekken zijn belangrijk, ook plaatsen om te ontspannen moeten aanwezig zijn. Ga dan maar eens voor die lekkere loungestoelen waar je steeds langs bent gelopen!

Met de bovenstaande 6 tips kun je aan de slag om een strakke kantoorruimte in te richten. Bij alles geldt uiteraard dat esthetiek belangrijk is, maar dat comfort vooropstaat. Veel succes!

Reacties