Sander Wijdemans
14 november 2023 16:18
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Bedrukte formulieren nodig voor je onderneming? Bekijk hier de opties!

In de wereld van ondernemingen is het hebben van bedrukte formulieren van groot belang. Het is een essentieel onderdeel van het communicatieproces tussen bedrijven en hun klanten, leveranciers en andere stakeholders. Bedrukte formulieren kunnen verschillende doeleinden dienen, zoals het vastleggen van bestellingen, het opstellen van facturen, het registreren van klachten en nog veel meer. In dit artikel zullen we de verschillende opties voor bedrukte formulieren bespreken en hoe deze jouw bedrijf kunnen helpen.

Bedrukte formulieren nodig voor je onderneming Bekijk hier de opties!

Het belang van bedrukte formulieren

Bedrukte formulieren hebben verschillende voordelen voor jouw onderneming. Allereerst zorgen ze voor een professionele uitstraling. Wanneer klanten jouw bedrijfsnaam en logo op een formulier zien, creëert dit vertrouwen en geloofwaardigheid. Het laat zien dat jouw bedrijf serieus is en professioneel te werk gaat.

Daarnaast zorgen bedrukte formulieren voor consistentie in de communicatie. Door het gebruik van bedrukte formulieren met dezelfde lay-out en huisstijl, creëer je een herkenbare identiteit voor jouw bedrijf. Dit maakt het gemakkelijker voor klanten om jouw formulieren te herkennen en te begrijpen.

Verschillende opties voor bedrukte formulieren

Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om bedrukte formulieren voor jouw onderneming. Hieronder worden een aantal van de meest voorkomende opties besproken:

1. Standaard bedrukte formulieren: dit zijn formulieren die je kunt laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam, logo en contactgegevens. Deze formulieren kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals facturen, offertes en bestelformulieren. Standaard bedrukte formulieren zijn een goede optie als je op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare oplossing.

2. Maatwerk bedrukte formulieren: als je op zoek bent naar iets unieks en op maat gemaakt, dan zijn maatwerk bedrukte formulieren de juiste keuze. Met maatwerk formulieren kun je de lay-out, kleuren en andere elementen volledig aanpassen aan jouw wensen. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde uitstraling en kan helpen om jouw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie.

3. Carbonloze formulieren: carbonloze formulieren zijn een milieuvriendelijke optie. Deze formulieren maken gebruik van speciaal papier dat geen carbonpapier nodig heeft om een kopie te maken. Hierdoor wordt er minder papier verspild en is het een duurzame keuze voor jouw bedrijf.

4. Formulieren met beveiligingskenmerken: als je gevoelige informatie moet verwerken, zoals persoonlijke gegevens of financiële informatie, dan zijn formulieren met beveiligingskenmerken een goede optie. Deze formulieren zijn voorzien van speciale beveiligingskenmerken, zoals watermerken, hologrammen of speciale inkt, om fraude te voorkomen.

5. Kettingformulieren: kettingformulieren zijn geperforeerde sets papier die aan elkaar zijn bevestigd. Vaak gebruikt in matrixprinters, bieden ze de mogelijkheid om tegelijkertijd meerdere kopieën van formulieren te maken. Deze efficiënte methode is handig voor bedrijven die gestructureerde en nauwkeurige documentatie nodig hebben.

De voordelen van online bestellen

Het bestellen van bedrukte formulieren kan tegenwoordig eenvoudig online worden gedaan, zoals bij ZigZag Forms. Dit biedt verschillende voordelen voor jouw onderneming. Ten eerste bespaart het tijd en moeite. Je hoeft niet meer naar een drukkerij te gaan en kunt de formulieren gemakkelijk vanuit jouw kantoor bestellen.

Daarnaast bieden online drukkerijen vaak lagere prijzen en kortingen. Dit komt doordat ze geen fysieke winkels hebben en daardoor minder kosten hebben. Hierdoor kun je geld besparen op jouw bestellingen.

Tot slot bieden online drukkerijen vaak ook de mogelijkheid om een voorbeeld van het bedrukte formulier te zien voordat je bestelt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat het formulier er precies zo uitziet als jij wilt voordat je het definitieve besluit neemt.

Reacties