Sander Wijdemans
3 mei 2022 21:50
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

BHV in de zomer, hoe bereid ik ons bedrijf voor?

Ieder gezond bedrijf heeft een of meerdere BHV-er in het pand. Dit is erg belangrijk, omdat ongeluk in een klein hoekje zit. Niet iedereen heeft een BHV-cursus gedaan. Als bedrijf kies je ervoor dit samen met het team te doen. Dit zorgt niet alleen voor teambuilding, maar ook voor een veilige werkomgeving. Hoe bereid je je bedrijf voor op BHV en waar zitten in de zomer de gevaren? Je leest het in dit artikel.

BHV in de zomer, hoe bereid ik ons bedrijf voor

BHV in de zomer

Een BHV’er kan al een groot verschil maken in veiligheid in het bedrijfsleven. Zo ontdekt een BHV-er een beginnende brand en blust deze of er wordt eerste hulp gegeven aan mensen met verwondingen of ziektes.

In de zomer gaan veel werknemers op vakantie. Ook de bedrijfshulpverleners (BHV’er) nemen misschien een paar weken vrij. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg BHV’ers aanwezig zijn. Juist omdat er in de zomer ook onverwacht dingen gebeuren. Een BHV’er heeft namelijk een erg belangrijke rol.

Het bedrijf voorbereiden

Wanneer je met het bedrijf een BHV-cursus wil doen, is het belangrijk om ook een goede band met het team te hebben. Zo is het goed om eens een teamuitje te doen voor teambuilding. Er zijn verschillende activiteiten die je doet tijdens een teamuitje. Bedenk goed wat past bij jouw bedrijf en jouw werknemers. Als je zo’n teambuilding uitje hebt gedaan, zorg je ook voor meer vertrouwen tijdens een BHV-cursus. Veel opleidingsinstituten bieden ook aanvullende cursussen aan. Zo zijn er specifieke trainingen voor bepaalde branches zoals de petrochemie, ontruimingsoefeningen als aanvulling op de BHV-cursus, trainingen voor ploegleiders, hoofden en coördinatoren BHV, adembescherming, crisismanagement en nog veel meer. Bekijk goed welke cursussen relevant zijn voor jouw werknemers.

Denk in oplossingen

Ook als werkgever heb je een belangrijke rol in het onderverdelen van de BHV’ers binnen het bedrijf. Doet de werkgever geen moeite in het organiseren van een BHV-cursus voor iemand in het bedrijf? Stap dan naar je werkgever toe en opper dit idee. Het is namelijk door het hele jaar heen belangrijk dat er een BHV’er op de werkvloer te vinden is. Ook in de zomer, wanneer er minder werknemers aanwezig zijn.

Een BHV-er op de vloer hebben is erg belangrijk, juist wanneer er weinig werknemers aanwezig zijn zoals in de zomer. Onthoud dat het belangrijk is veel vertrouwen binnen het team te hebben. Zo creëer je voor iedereen een veilige werkomgeving en dat is voor ieder bedrijf een fijn idee.

Reacties