Jack Smit
28 juli 2023 16:27
door Jack Smit
Categorie:
MKB-nieuws

Conflicten en de rol van communicatie

In relaties gaat het meeste stuk als gevolg van gebrekkige communicatie. Het maakt niet uit of het zakelijke relaties zijn of persoonlijke relaties. Wanneer de communicatie gebrekkig is, gaat dat ten koste van de verbinding die we ervaren. Zoals een goed gezegde luidt, Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard. Bij een gebrekkige communicatie is dat het eerste wat verloren gaat.

In de afgelopen 40 jaar heeft Richard Bolstad zich door uitgebreid research in communicatie en linguïstiek verdiept in de problematiek van het behouden van een goede relatie. Dat was tevens de reden dat Richard zich in het begin van de negentiger jaren ging verdiepen in de taalmodellen van NLP.

Hij ontdekte dat niet zozeer de gebruikte woorden, maar de manier van communiceren binnen de eerste twee minuten van het gesprek de uitkomst al voor het grootste gedeelte bepaalde.

Zijn bevindingen werden bevestigd in het werk van Relatiedeskundige John Gottman die aan de hand van een opgenomen videogesprek tussen echtlieden binnen twee minuten met 97% zekerheid kon voorspellen of dit stel bij elkaar zou blijven of uit elkaar zou gaan.

Het proces van communiceren vanuit “Rapport” is daarbij van het grootste belang. In deze masterclass neem Richard je mee in zijn bevindingen. In elke relatie is het belangrijk de verbinding te behouden en het vertrouwen in elkaar te laten groeien. Waar grootheden in het verbinden van mensen moeiteloos gebruik van maken is nu eenvoudig zelf te leren.

Wat levert je deze training/masterclass op?

Wanneer deze vaardigheden worden ingezet bij bijvoorbeeld conflictbeheersing blijkt dat het resultaat in vrijwel alle gevallen positiever is en dat beide partijen blijvend positieve resultaten ondervinden in het samenwerken in de toekomst. Het levert tijdwinst en financieel voordeel op binnen de zakelijke context. Het vergroot het vertrouwen in elkaar en in de samenwerking.

Communiceren vanuit “rapport” verminderd spanningen in de relationele sfeer en zorgt ervoor dat elke partij zich echt gehoord en gezien voelt zodat een diepgaande connectie kan ontstaan.
Het zorgt ervoor dat binnen de relatie openingen ontstaan om naar elkaar toe te groeien en oude trauma’s los te laten. Het verdiept en verrijkt de relatie

In de huidige drukke maatschappij, waar chaos de overhand lijkt te nemen door alle prikkels waar we aan blootgesteld worden is het van belang dat je kunt vertrouwen op de connectie die je hebt met anderen. Dat (sociale) vangnet dat op vertrouwen en verbinding is gestoeld kan door slechte communicatie binnen minuten onderuitgehaald worden waardoor chaos, paniek en emotionele overtrokken reacties als middel worden ingezet om te redden wat er te redden valt.

Dat is absoluut onnodig. Leer verbinding te behouden en resultaten te bereiken die voor alle partijen positief en van belang zijn. WIel je weten hoe? Lees dan hier verder

Reacties