Sander Wijdemans
11 oktober 2023 09:19
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

De populaire relatiegeschenken om weg te geven

Een zakelijk cadeau, oftewel een relatiegeschenk, fungeert als een tastbare uitdrukking van waardering jegens zakelijke relaties. Deze geschenken worden doorgaans geschonken aan medewerkers, nieuwe klanten of ook zakelijke contacten waarmee samengewerkt wordt. Ze dienen als een concreet teken van erkenning en dragen bij aan het bewustzijn van de ontvanger over de waardering die hen ten deel valt. Dat klinkt natuurlijk allemaal ontzettend interessant, maar uiteindelijk is het niets meer dan een blijk van waardering. Relatiegeschenken zijn er in zoveel verschillende gradaties, dat we ons kunnen voorstellen dat het lastig voor je is om zo even te kunnen bepalen waar je voor kiest. Daarbij komt ook dat het helemaal niet vreemd is om verschillende geschenken te hebben. Een relatie waarmee je al jaren samenwerkt, verdiend vaak net even wat meer waardering, dan een relatie die zich nog moet bewijzen. Om je te voorzien van wat inspiratie, hebben we een aantal populaire relatiegeschenken voor je op een rijtje gezet.

Relatiegeschenken trends in 2020 - bedrijvenpagina

Biologisch afbreekbare producten

In de huidige tijd, waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden en ook zijn, vormen biologisch afbreekbare relatiegeschenken een goede keuze om een blijvende indruk op je klanten te maken. Deze geschenken getuigen van jouw medewerking voor een beter en schoner milieu, aangezien ze vervaardigd zijn uit natuurlijke materialen die na gebruik op een ecologisch verantwoorde wijze kunnen afbreken, zonder schadelijke reststoffen achter te laten. Of het nu gaat om biologisch afbreekbare pennen, notitieboekjes of zelfs draadloze opladers, deze producten stralen een krachtige boodschap uit en laten zien dat jouw bedrijf actief bezig is met het reduceren van zijn ecologische voetafdruk en zet zich in voor een duurzamere toekomst. Bovendien zal jouw gebaar van milieubewustzijn gewaardeerd worden door jouw klanten, waardoor jouw bedrijf geassocieerd wordt met verantwoordelijkheid en respect voor het milieu.

Typische Hollandse producten

Een kerstpakket dat natuurlijk even totaal anders is dan hetgeen we hierboven hebben genoemd, is een typisch Hollands kerstpakket. Hoe leuk is het om voor je internationale zakenrelaties een hollands kerstpakket te bestellen vol met allerlei lekkernijen die typisch Nederlands zijn. Hierbij kun je denken aan stroopwafels, kaas en zo zijn er nog tal van producten die hier prima tussen zouden passen. Het leuke aan dit type kerstpakketten, is dat ze niet alleen laten zien hoe trots je bent op de Nederlandse cultuur, maar dat ze vaak ook onwijs goed in de smaak vallen bij degene die ze in ontvangst mag nemen.

Slimme gadget

Naast biologisch afbreekbare producten en een kerstpakket vol typische Hollandse producten, doen ook slimme gadgets het altijd goed. Wanneer je ervoor kiest om je kerstpakketten online te bestellen bij kerstpakkettenplaza.nl, dan is een combinatie van food en non food bijvoorbeeld ook mogelijk. Hoe leuk is het om er bijvoorbeeld voor te kiezen om een pakket samen te stellen met allerlei lekkernijen, waarmee je zelf allemaal verschillende gerechten kunt maken en vervolgens gemakkelijk de juiste hoeveelheid ingrediënten kunt afwegen op een digitale weegschaal. Vooral de combinatie van een goed gevuld pakket en een leuke gadget waar je tot in lengte van jaren wat aan hebt, maakt het dat het voor werkgevers altijd aan te raden is om food en non food met elkaar te combineren.

Reacties