Sander Wijdemans
22 januari 2024 10:32
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Een webshop voor interieurinrichting opzetten

Als je plannen hebt om een webshop op te zetten dan zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om eigen voorraden aan te houden, maar je kunt ook verkopen en pas bij het ontvangen van een order zelf de bestelling plaatsen bij een leverancier of groothandel. Dat laatste wordt ook wel dropshipping genoemd. Als je de bestelde spullen niet zelf levert is het wel zo netjes om dit op de website van je winkel te vermelden. De levertijd kan immers langer duren omdat je daarvoor van een derde partij afhankelijk bent. Zorg ervoor dat als je gebruik maakt van dropshipping, dat je goede afspraken hebt met je leveranciers. Jij bent immers verantwoordelijk. De klant doet zaken met jou en zal dus bij jou klagen als er iets niet goed gaat met een online bestelling.

Een webshop voor interieurinrichting opzetten

Zelf voorraden aanhouden

Als je zelf voorraden aanhoudt dan heeft dat het grote voordeel dat je weet wat je verkoopt. Je kunt dan ook een showroom inrichten waar de klant langs kan komen om dat wat hij eventueel wil bestellen vooraf te bekijken. Zeker bij meubels is dat vaak een groot voordeel. Ook zijn er mensen die liever niet online een vloer bestellen zonder dat ze die eerst hebben gezien. Of de klant wil deskundig advies bij het kopen van een vloer. Kan de vloer met vloerverwarming? Wat is de kwaliteit? Is het nodig de ondervloer te egaliseren? Dit zijn allemaal vragen die jij als leverancier van vloeren moet kunnen beantwoorden. En dat gaat vaak toch makkelijker als je de klant face to face spreekt.

Voorbeelden van bestaande websites

Zonder dat je de website van een concurrent kopieert, kun je bij collega bedrijven die dezelfde producten verkopen natuurlijk wel inspiratie opdoen. Ga je een webwinkel in vloeren starten dan kijk je bijvoorbeeld bij vloereninterieur.com. Je krijgt dan een indruk van hoe je de website zou kunnen opzetten en wat een handige menu structuur is. Bij het maken van een webshop is het belangrijk dat de bezoeker binnen maximaal 3 klikken kan vinden wat hij zoekt. Als zoeken te ingewikkeld is, is de kans groot dat de bezoeker snel afhaakt en liever bij de concurrent koopt. De teksten op je website moeten sowieso uniek zijn. Die kun je laten schrijven door AI, maar bedenk wel dat je vast niet de enige bent die voor de makkelijkste weg kiest. Wil je je onderscheiden dan schrijf je je teksten zelf. Ben je daar niet zo goed in dan kun je hiervoor een professioneel tekstbureau inschakelen.

Wanneer kan de webshop online?

De webshop kan online als alles goed werkt. Let daarbij ook goed op de beveiliging. Als een klant online een bestelling kan doen en deze ook online betaalt dan moet deze betaling via een beveiligd protocol plaatsvinden. Ook de persoonlijke gegevens van de klant, zoals naam en adres moeten beschermd zijn tegen hackers. Zorg dus dat de beveiliging van je website goed is geregeld voordat je de webshop online laat zetten en de eerste klanten zich melden. 

Reacties