Sander Wijdemans
5 oktober 2022 14:50
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Handige hulpmiddelen voor op een werkplaats

Veel bedrijven willen investeren in het verbeteren van processen om werkzaamheden zo efficient mogelijk te kunnen verrichten. Dit is ook op een werkplaats van belang. Wanneer er efficiënt gewerkt wordt zal dit naarmate de tijd verstrijkt een positieve invloed hebben op het succes van een bedrijf. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die je kunt aanschaffen om het werk in een werkplaats, een garage of een fabriek veiliger of gemakkelijker te maken. We hebben drie handige hulpmiddelen die van pas kunnen komen voor je op een rijtje gezet.

Handige hulpmiddelen voor op een werkplaats

Werk sneller met een vetspuit

Wanneer u op zoek bent naar smeermiddel voor bijvoorbeeld uw werkplaats of voor het sleutelen aan uw auto, dan is een vetspuit een ideaal hulpmiddel. Door het gebruik van een vetspuit kunt u smeermiddel aanbrengen op de kleinste objecten. Wanneer u vaker met smeermiddel werkt, zult u ervaren dat deze substantie lastig kan zijn om mee te werken. Naast dat het overal in kan gaan zitten, is het ook gevoelig om te lekken. Verder is zijn de meeste smeermiddelen niet biologisch afbreekbaar. Hierdoor is het niet handig wanneer het smeermiddel lekt op plaatsen waar u dit liever niet wilt hebben. Alleen om deze redenen is de aanschaf van een vetspuit al aan te bevelen.

Investeer in een membraanpop

Naast de vetspuit zijn er genoeg andere interessante gereedschapsonderdelen die interessant kunnen zijn voor uw werkplaats. Zo is één van de meest onderschatte onderdelen op de werkplaats een membraanpomp. Membraanpompen zorgen ervoor dat de zuurstof in een kamer zowel aanzuigt als uitdrukt. Het is te vergelijken met een scheidingswand tussen de bestaande lucht in een ruimte, zoals de werkplaats, en de vloeistof. Vooral op plaatsen waar gewerkt wordt met bijtende chemische stoffen of vluchtige oplosmiddelen is het aan te bevelen om deze pompen te gebruiken. De lucht kan in dit soort gevallen gevaarlijk worden om in te ademen en dat zorgt ervoor dat de pomp functioneel is voor een werkplaats. Het voordeel van deze pomp is dat deze overal eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Verder kan de pomp in verschillende standen gezet worden. Wanneer de luchtomstandigheden beter zijn, kunt u ervoor kiezen om de pomp minder hard te laten draaien.

De functie van een oliepomp

Verder kan een oliepomp de ideale oplossing zijn op de werkplaats, maar wordt deze ook toegepast op andere locaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan garages en fabrieken. Met de oliepomp is het mogelijk om olie te verplaatsen. Vaak is deze olie afkomstig uit een 60, 180-220 of 1000 liter vat en wordt dit verplaatst naar een afgiftepunt. Een eigenschap van de oliepomp is dat deze vaak elektrisch aangedreven zijn. Hierdoor worden ze gezien als betrouwbaar en werken ze buiten het veld waar meestal geen lucht aanwezig is.

Wanneer u op zoek bent naar extra gereedschap voor uw bedrijf, dan kunt u bij verschillende aanbieders terecht. Het is hierbij belangrijk dat de producten van goede kwaliteit zijn. Bekijk daarom eerst altijd even hoe anderen deze producten ervaren en waar de verbeterpunten liggen. Een betrouwbare partners op deze markt is Ancotech.

Reacties