Sander Wijdemans
14 oktober 2021 20:44
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Het juiste kerstpakket voor 2021

Een kerstpakket is een marketingtool die je beslist niet moet onderschatten. December is de maand waarin bij veel bedrijven beslissingen worden genomen voor het komende jaar. Wil jij hoog op het lijstje komen te staan bij mogelijke leveranciers en dienstverleners? Een zorgvuldig kozen kerstpakket is dan beslist een goed middel om daaraan bij te dragen. Bij een bedrijf als Kerstpakketten Company slaag je zeker.

Ieder jaar zijn er trends te zien met betrekking tot de kerstpakketten. Daarbij zit beslist ook het juiste pakket voor iedere relatie. Het is echter wel van belang dat je goed nadenkt voor welke relatie een persoonlijk pakket het goed doet of wanneer je beter kunt kiezen voor een meer algemeen kerstpakket. Een weetje: de meeste zakelijke relatiegeschenken voor kerst worden verdeeld of verloot onder de medewerkers van je zakelijke relaties.

Het juiste kerstpakket voor 2021

1. Het Extra Large pakket

Waarschijnlijk heb je deze zelf ook regelmatig van een zakenrelatie gekregen. Een dergelijk pakket bevat een groot aantal artikelen, die in elk huishouden wel kunnen worden gebruikt. Een dergelijk pakket straalt degelijkheid en efficiënte uit. Daar kan je eigenlijk nooit de mist mee ingaan. Vergeet niet om er een persoonlijke boodschap aan toe te voegen voor degene die het pakket in ontvangst neemt.

2. Het Rituals pakket

Ook een dergelijk pakket is overal welkom. Het straalt luxe en succes uit. Tenslotte is dit Nederlandse bedrijf pas in 2000 begonnen en is het merk inmiddels wereldwijd bekend. ‘Met Rituals maak je van dagelijkse routines betekenisvolle momenten’ is de slagzin die inmiddels in 27 talen wordt gebruikt. Rituals kerstpakketten zijn zeker niet alleen een goed idee indien de zakenrelatie een vrouw is. In deze tijd is Rituals ook synoniem met goede smaak en dat wil je toch graag duidelijk maken. Ook bij je mannelijke relaties.

3. Het bierpakket

Een bierpakket met de kerst is inmiddels ook helemaal ingeburgerd. De keuze is erg groot en je kan een dergelijk pakket in diverse prijsklassen kopen. De meer luxe varianten omvatten meestal ook een set chique bierglazen en zeer speciale bieren. Het is in dat geval belangrijk dat je de contactpersoon voor wie het pakket bedoeld is goed genoeg kent. Het is tenslotte geen geweldig idee om een wijnliefhebber een bierpakket te sturen. Of een relatie die helemaal niet van alcohol houdt. Maak je echter hiermee de juiste keuze dan scoor je ook meteen punten.

4. Het landenthema

Is het oubollig om een kerstpakket met Nederlandse producten naar een buitenlandse relatie te sturen? Alleen als je dat ieder jaar doet. Een kerstpakket met landen thema is vrijwel in iedere situatie een goed idee. Wellicht is er met een specifieke klant in Nederland een band ontstaan met een bepaald land. Dan kan je daarvan gebruik maken bij de keuze van een kerstpakket. Maar een willekeurig land is ook geen enkel probleem. Er is immers een natuurlijke nieuwsgierigheid naar exotische zaken bij een ieder. Let er wel op dat je niet meerdere jaren hetzelfde land kiest.

5. Een pakket in kleur

Een pakket met producten in een kleur ziet er altijd goed uit op de foto als deze uitgestald worden. Het is ook een pakket waarmee je nooit de fout kan ingaan. De kleuren groen en rood worden altijd geassocieerd met de kerst. In het jaar 2021 zijn de trendkleuren echter zwart en goud, dat geeft uiteraard meteen een luxe uitstraling. Een mooie keuze voor dit bijzondere jaar.

Let op: een kerstpakket is een goede manier om de aandacht op je bedrijf te vestigen in een belangrijke tijd. Vergeet echter niet in deze tijd ook aandacht te besteden aan een passende kerstgroet. Dat kan bij het pakket, maar maak het bij voorkeur persoonlijk. Een handgeschreven boodschap is altijd goed. Tenslotte is er iedere kerst weer een mogelijkheid om een goede indruk te maken.

Reacties