Sander Wijdemans
27 december 2023 10:09
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe ga je zakelijk met verzekeringen om?

Om als ondernemer optimaal te presteren is het niet alleen zaak om veel diensten of producten te verkopen. Het is ook belangrijk om de kosten zo laag als mogelijk te houden. Een belangrijke kostenpost is de verzekeringen. Het probleem hiermee is dat je ze ook echt nodig hebt. Je kan dus niet zomaar even gaan snijden. Het is echter wel mogelijk om het op een zakelijke manier te benaderen. Wanneer je slim omgaat met je verzekeringen kan je veel kosten besparen en toch goed gedekt zijn.

Eerst de opties vergelijken

Het belangrijkste is het altijd om de opties met elkaar te vergelijken. Wanneer je de beste optie wilt en je wilt niet te hoge kosten hebben, dan is het altijd slim om te bekijken welke aanbieder de laagste prijs biedt. Daarbij wil je dan wel de goede voorwaarden en de juiste dekking krijgen. De zakelijke autoverzekering vergelijken via een online tool is daar een goed voorbeeld van. Je kan al snel een overzicht krijgen van de voordeligste verzekeringen. Daarnaast kan je offertes aanvragen om te bekijken of het wel volledig aansluit op wat je nodig hebt. Zo haal je er meer uit voor minder.

De juiste vorm

Het is ook slim om eens te bekijken wat de juiste vorm van verzekeren eigenlijk is voor jouw onderneming. Misschien heb je de auto helemaal niet nodig. Je kan ook een motorverzekering vergelijken om te bekijken of je op deze manier minder kwijt bent. Dat kan je natuurlijk ook helpen om gemakkelijk te besparen. Zo kunnen deze verzekeringen vanzelf al verschillen in prijzen, maar is het ook nog eens zo dat je door het vergelijken een extra besparing kan doorvoeren. Wanneer je niet meer nodig hebt dan een motor, dan is dit natuurlijk een logische stap om te zetten.

De juiste soorten verzekeringen

Het is ook belangrijk om te bekijken welke verzekeringen je als ondernemer nu echt nodig hebt. Het is vaak zo dat je allerlei zaken verzekert waar je eigenlijk niet zoveel aan blijkt te hebben in de praktijk. Die kan je dus allemaal wegsnijden. Het is belangrijk om kritisch naar elke verzekering te kijken. Het is echter wel ook goed om ook het omgekeerde te doen. Zijn er zaken die je nog niet gedekt hebt? Dan kan je er goed aan doen om die dan alsnog te verzekeren. Uiteindelijk moet je er gemiddeld wel beter van worden.

Op zoek naar overlap

Het is tot slot ook belangrijk om op zoek te gaan naar overlap. Er zijn voldoende verzekeringen die weliswaar verschillend van elkaar zijn, maar wel op bepaalde vlakken overlappen. Dat betekent dus eigenlijk dat je dubbel verzekerd bent. Daar heb je eigenlijk geen voordeel van en het kost alleen maar geld. Daarom is het ook belangrijk om alle polissen goed te kennen. Aan de hand daarvan kan je dan goed bepalen welke verzekeringen je wel nodig hebt en welke niet. Het verbaast veel ondernemers hoeveel er te besparen is op deze manier. Dit is dus ook een belangrijke stap.

Reacties