Sander Wijdemans
20 november 2023 16:42
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe komen jouw bestellingen veilig aan?

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om op afstand met jouw klanten te handelen. Telefonisch bestellen was al langer gebruikelijk, maar er is eigenlijk ook geen branche en onderneming meer die geen online bestellingen aanneemt en verwerkt. Die bestellingen brengen wel met zich mee dat je meer aandacht nodig hebt voor goed transport. Hoe zorg je er namelijk voor dat alles in de juiste staat bij de ontvanger aankomt. Om je daarbij te helpen kijken we naar verschillende zaken in dit proces. Daar kan je direct voordeel uit halen.

Hoe komen jouw bestellingen veilig aan

Op de juiste wijze verpakken

Het eerste wat je doet, is zorgen dat het product op de juiste wijze verpakt wordt. Je zorgt voor een goede passende doos. Dat deze niet te klein moet zijn is duidelijk, maar pas vooral ook op dat de doos niet te groot is. Zo blijft alles goed op zijn plek en neem je ook niet onnodig veel ruimte in. Zorg voor een sealapparaat zodat je de doos ook goed kan verzegelen. Zo kan niemand die er niets mee te maken heeft een kijkje nemen in de doos die voor jouw klant bestemd is. Daarmee heb je de basis alvast gelegd.

Zorgen voor extra bescherming

Sommige producten zijn breekbaar of kwetsbaar. Maar ook wanneer dit niet het geval is wil je zeker zijn dat het in goede staat aankomt bij de ontvanger. Het kan dus handig zijn om voor wat extra bescherming in de doos waarin je het verstuurt te zorgen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door met beschermhoeken te werken. Dit zorgt voor meer stevigheid in de verpakking. Ook vulmateriaal wil nog weleens helpen. Al is het dan wel belangrijk om goed op de druk op het milieu te letten. Neem wel materialen die goed te verwerken zijn of die je op nieuw kan gebruiken.

Een goede verzender zoeken

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je met een partij werkt die zorg en aandacht besteedt aan de pakketten die jij verzendt. Met een goede verzender werken is dus wel een vereiste. Er zijn de nodige bekende namen op de markt waar je een groot vertrouwen in kan hebben. Dit zijn echter lang niet de enige partijen. Het kan ook zijn dat je juist beter af bent met een vervoerder die gespecialiseerd is in bestellingen binnen jouw branche. Soms is die speciale behandeling simpelweg beter. Ook dat kan dus slim zijn om eens rustig uit te zoeken.

De juiste adressering

Tot slot is het ook zaak om te zorgen dat je zelf je zaken goed op orde hebt. Kijk bijvoorbeeld alle informatie zo nu en dan nog even goed na. Het is bijvoorbeeld zaak om altijd voor de juiste adressering te zorgen. Aan de hand daarvan kan je er namelijk zeker van zijn dat het ook echt bij de juiste persoon aankomt. Dit kan soms namelijk vervelende gevolgen hebben indien dit niet gebeurt. Je wilt er dus altijd zeker van zijn dat alles klopt, nog voor je het de deur uit doet. Maak er werk van om dit goed te controleren.

Reacties