Sander Wijdemans
19 oktober 2023 07:51
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Tips voor goedkoop zakelijk verzenden

Het wordt steeds minder gebruikelijk om gratis verzending aan te bieden in de wereld van online winkelen. Daarom is het belangrijk om manieren te vinden om de kosten van verzending voor je bedrijf te verlagen zonder je winst te verminderen. Het is vaak een uitdaging om dit te doen. Het maakt niet uit of je nu voor DHL, PostNL of UPS kiest, het doel is hetzelfde: goedkoop verzenden voor je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld autolockdozen bij Superdoos in bulk bestellen om de kosten te verlagen. Hier zijn nog meer praktische tips om dat doel te bereiken.

Onderhandel

Onderhandel met je vervoerders. Elke vervoerder heeft prijzen gebaseerd op hoeveel pakketten je verstuurt. Als je meer pakketten verzendt, wordt de prijs per pakket lager. Zelfs als je een kleine webwinkel hebt, kun je proberen te onderhandelen met vervoerders zoals PostNL, UPS, DHL, DPD, en anderen. Het is slim om de kosten te vergelijken voordat je met een vervoerder in zee gaat. Aarzel niet om verschillende vervoerders te vragen om prijsoffertes. Als je kunt laten zien dat je meerdere opties overweegt en verwacht te groeien, kun je misschien een betere prijs afspreken.

Werk samen met een andere webshop

Je kunt samenwerken met andere webshops om je verzendkosten te verlagen. Als je veel pakketten per maand verstuurt, kun je met andere bedrijven samenwerken om te besparen op verzendkosten. Hierdoor kun je korting krijgen van vervoerders omdat je meer volume hebt. Kijk welke bedrijven in jouw omgeving ook baat kunnen hebben bij deze samenwerking en onderhandel samen met vervoerders voor betere tarieven.

Laat iemand anders de verzendkosten betalen

Als jouw producten een bepaalde doelgroep aanspreken, zijn er misschien bedrijven die willen adverteren bij jouw klanten. Je kunt deze bedrijven benaderen en vragen of ze willen helpen met (een deel van) je verzendkosten. In ruil daarvoor kun je bij elke bestelling een flyer of kortingscode van dat bedrijf toevoegen. Zorg ervoor dat het partnerschap past bij wat je verkoopt en vertel je klanten er eerlijk over.

Koop verpakkingsmateriaal groot in

Koop verpakkingsmateriaal in grote hoeveelheden om korting te krijgen. Kijk welk soort verpakking je het meeste nodig hebt en koop genoeg voor een paar maanden of zelfs een half jaar. Vergelijk prijzen bij verschillende winkels die verpakkingen verkopen om de beste deal te vinden. Vervolgens kun je autolockdozen bestellen en geld besparen op de ordergrootte.

Kijk goed naar de pakketgrootte

Hoe je je spullen inpakt, kan de prijs van de verzending beïnvloeden. Denk goed na over welke soort verpakking het beste is. Soms is het goedkoper om dingen in een klein zakje of doosje te stoppen in plaats van een grote doos. Zorg ervoor dat je klanten weten hoe de verzending werkt en hoe lang het duurt, vooral als het geen pakketje is waar je de verzending kunt volgen (track & trace).

Hergebruik verpakkingsmateriaal

Je kunt geld besparen door de dozen en verpakkingen die je krijgt te bewaren en opnieuw te gebruiken als je dingen verzendt. Vraag ook aan je familie en vrienden of ze wat verpakkingsmateriaal voor je kunnen bewaren. Zo laat je zien dat je zuinig bent en om het milieu geeft, wat je klanten fijn zullen vinden. Met deze tips zou jij al wat centen moeten besparen op jouw verzendingen. Succes!

Reacties