Sander Wijdemans
15 mei 2024 13:55
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Zo organiseer je de opening of het jubileum van je bedrijf

Natuurlijk wil je de opening van je bedrijf niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vaak is er maanden naartoe gewerkt. Een mooi pand, helemaal ingericht zoals jij het graag wil en klaar om de eerste klanten te ontvangen. Als je van de opening een succes wilt maken is een goede voorbereiding een must. Het is in feite een evenement voor je bedrijf en een evenement organiseren is geen kleinigheid. Je wilt dat alles volgens het draaiboek verloopt en dat de opening een onvergetelijke dag wordt. Let er bij de planning op dat sommige mensen een snel vollopende agenda hebben. Wil je een speciaal persoon uitnodigen voor de officiële openingshandeling, verstuur dan in een vroeg stadium de uitnodiging. Dat geldt ook voor mensen van wie je wilt dat ze bij de opening aanwezig zijn.

Zo organiseer je de opening of het jubileum van je bedrijf

Een bedrijfsjubileum vieren

Een ander hoogtepunt voor een bedrijf is een jubileum. Als de zaak 25 jaar bestaat dan wil je daar natuurlijk op gepaste wijze aandacht aan schenken. Je kunt stretchtenten neerzetten als je zeker wilt weten dat een stortbui de feestelijkheden niet zal bederven. Deze tenten zijn te koop en te huur in tal van verschillende formaten. Bij elk formaat wordt vermeld voor hoeveel personen deze geschikt is. Daarbij moet uiteraard wel onderscheid worden gemaakt tussen een zittende of staande receptie. Ook moet er misschien ruimte zijn voor een spreekkatheder een band of een DJ, afhankelijk van de aard van het evenement.

De planning en het draaiboek

Wil je geen stress hebben op de dag van de feestelijke opening van je bedrijf of bij het vieren van een jubileum, dan maak je ruim van tevoren een draaiboek. Misschien klinkt dat een beetje overdreven, maar het is zeker geen overbodige luxe. Als je precies weet hoe de dag eruit gaat zien, dan kun je alles stap voor stap laten plaatsvinden. Je weet precies wanneer de officiële opening zal plaatsvinden. Vooral voor officiële genodigden is dat fijn. Als de burgemeester of een wethouder de opening doet dan is het niet erg chique om deze persoon een uur te laten wachten omdat het programma uitloopt. Laat je een artiest optreden, dan boek je die voor een optreden van een half uur. De planning daarvoor is altijd strak, omdat veel artiesten meerdere optredens op een dag of avond hebben. Loopt het programma uit, dan kan het zomaar gebeuren dat het optreden niet door kan gaan.

Zorg dat je alles in huis hebt

Alles wat je moet regelen en bestellen en waar geen tijdsdruk op zit, kun je al vroeg regelen. Het bestellen van een tent op https://qtents.com/nl/ bijvoorbeeld. Ook het inkopen van gepersonaliseerde giveaways voor de opening kun je al maanden van tevoren in orde maken. Hierdoor heb je alle tijd om dingen die pas vlak voor de opening geregeld kunnen worden in orde te maken. 

Reacties