Sander Wijdemans
19 december 2023 17:01
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe kun je je gebruikte auto veilig verkopen?

Als je je gebruikte auto wilt verkopen dan kan dat op verschillende manieren. Maar er circuleren ook horrorverhalen over auto’s die niet werden verkocht maar gestolen. Als je je auto op een verkoopplatform zet en iemand reageert en vraagt je adres dan is de auto de volgende morgen verdwenen, omdat hij bij jou thuis voor de deur stond. Of er wordt gesjoemeld bij het regelen van de betaling. Jij denkt dat het geld op je rekening staat maar zodra de ‘koper’ met jouw auto de straat uit is gereden blijkt dat deze gebruik maakte van een fake app die zogenaamd van zijn bank was. Maar wat is dan wel een veilige verkoopmogelijkheid voor je auto?

Hoe kun je je gebruikte auto veilig verkopen

Online je auto verkopen

Wil je een auto verkopen particulier dan kun je gebruik maken van speciale online platforms. Hier plaats je een advertentie voor jouw gebruikte auto. Vermeld om welk merk en type het gaat, het bouwjaar en wat de staat van de auto is en de kilometerstand. Bij je advertentie plaats je een aantal duidelijke foto’s van de auto. Autohandelaren kunnen vervolgens een bod uitbrengen op je auto. Vaak krijg je binnen een uur al een reactie. Een bod is altijd vrijblijvend, je bepaalt zelf of je het bod accepteert. Bedenk wel dat als je weigert en het duurt vervolgens nog weer een maand of langer voordat je een nieuw bod krijgt, je in die periode in ieder geval wel de vaste lasten voor de auto moet betalen zoals verzekering en wegenbelasting.

Wat als de auto niet door de APK komt?

Auto’s moeten regelmatig een APK krijgen om te voorkomen dat je met een onveilig voertuig de weg op gaat. Het kan gebeuren dat een oudere auto niet meer door de keuring komt en dat reparatie veel geld gaat kosten. Als de kosten hoger zijn dan de dagwaarde is het vaak beter om de auto af te danken. In zo’n geval kun je de auto online te koop aanbieden als sloopauto. OP dit soort auto’s worden geboden door autosloperijen. Zij kopen je auto om deze vervolgens te demonteren. De nog bruikbare onderdelen worden vervolgens schoongemaakt en verkocht. Er is veel vraag naar tweedehands auto-onderdelen. Ze worden gekocht door garagebedrijven voor hun klanten om zo te besparen op reparatiekosten. Ook mensen die zelf bij wijze van hobby aan een auto klussen kopen graag bij dit soort bedrijven.

Snel een bod op je auto

Als je snel van de auto af wilt, dan kun je terecht bij Looping. Hier krijg je gegarandeerd binnen een uur een bod. Ideaal als je het geld voor de auto dringend nodig hebt. Ook als je de auto van een overleden dierbare snel wil verkopen om de erfenis af te kunnen wikkelen is dit een prima oplossing. De auto wordt opgehaald, je hoeft deze dus niet zelf ergens heen te rijden of te laten vervoeren.

Reacties