Sander Wijdemans
26 maart 2024 17:01
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe verpak je een bestelling op de juiste manier?

Bij het runnen van een webshop of groothandel komt veel kijken. Zo moet je bijvoorbeeld ook zorgen dat jouw bestellingen op de juiste manier verpakt worden. Dat hangt natuurlijk sterk af van het type product dat verzonden moet worden. Bovendien spelen er ook allerlei andere factoren een rol. Het is dus goed om eens na te gaan welke vragen je jezelf moet stellen als je de juiste verpakking zoekt. Zo zorg je dat alles wat jij verzendt ook altijd op de juiste manier is ingepakt en op goede wijze aankomt.

Hoe verpak je een bestelling op de juiste manier

Uitgaan van het product

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is wat passend is voor het product dat je gaat verzenden. Dat gaat dan bijvoorbeeld om het formaat, maar ook om het soort materiaal. Wanneer iets kwetsbaar is, dan wil je het ook wat steviger verpakken. Het is dan ook goed om te weten dat bij specialisten zoals Verpakkingenzo.nl heel veel verschillende soorten verpakkingsmaterialen te vinden zijn. Daarmee kan je dus aan de hand van het soort product dat je gaat verzenden altijd precies op maat werken. Dit maakt het alvast een stuk gemakkelijker. Al draait het hier niet altijd om, zoals het volgende punt duidelijk maakt.

Het verpakken gemakkelijk maken

Wanneer een product delicaat is, dan moet je hier met het verpakken ook heel voorzichtig mee omgaan. Het omgekeerde is echter ook mogelijk. Sommige producten kan je heel gemakkelijk in bulk verpakken. Denk aan spijkers of schroeven. Die hoef je niet per stuk te verpakken in gewatteerde doosjes. Die kan je ook gewoon in grote hoeveelheden in gripzakken verpakken. Daarmee maak je het zelfs een stuk gemakkelijker voor jezelf en voor de ontvanger. Zorg dus dat je goed verpakt, maar probeer het wel ook gemakkelijk te maken voor alle partijen.

Geheel op maat werken

Het is ook meer en meer van belang geworden dat je op maat werkt met het verpakken. Zo willen klanten de bestellingen bijvoorbeeld heel gemakkelijk kunnen ontvangen. In dat geval zijn bijvoorbeeld brievenbusdoosjes heel handig. Door de opkomst van deze doosjes is het veel minder belangrijk geworden om alles persoonlijk aan te nemen. Dit maakt het verzenden ook direct een stuk gemakkelijker voor jou. Bovendien verbruik je zo ook niet meer materiaal dan nodig is voor de verpakking. Ook dat past natuurlijk helemaal bij deze tijd. Een goede reden om hiervoor te kiezen als je een verpakking zoekt.

Uitgaan van het product

In alle gevallen is één tip altijd van waarde. Wanneer je gaat verpakken, ga dan altijd uit van het product. Zoals we eerder spijkers en schroeven bij elkaar stopten in een grote gripzak, zo is het bijvoorbeeld slim om kleding uit een webshop goed in te pakken. Op die manier is het goed beschermd. Het zijn dit soort zaken die een groot verschil kunnen maken. Doordat er tegenwoordig bij specialisten zoveel verschillende soorten verpakkingen te krijgen zijn, is het altijd wel zeker dat je het juiste kan vinden en daar je voordeel mee kan doen als ondernemer.

Reacties