Sander Wijdemans
5 maart 2024 09:04
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Koningsdag op het werk: 5 activiteiten

Koningsdag 2024 is natuurlijk te vieren op de vrijmarkt, met genoeg feesten en festivals om uit te kiezen. Maar moet jij werken op deze dag? Je kunt dan natuurlijk alsnog Koningsdag vieren! We hebben leuke tips, spelletjes en activiteiten op een rijtje gezet, zodat je ook op je werk een geweldige dag hebt. Dus, ondernemers en medewerkers die een leuke dag op het werk willen organiseren; lees verder!

Koningsdag op het werk 5 activiteiten

Oranje outfits

Doe eens gek: Ook op het werk kun je nog steeds meedoen met de feestelijkheden. Trek iets feloranjes aan, haal die Nederlandse wimpel erbij, hang wat vlaggetjes om of zet een kroontje op. En als oranje echt niks voor jou is, kun je altijd nog voor de kleuren van de Nederlandse vlag gaan. Een vrolijke outfit maakt het niet alleen gezelliger, maar ook je klanten zullen dit waarschijnlijk waarderen.

Proosen op afstand

Je bent waarschijnlijk al helemaal gewend aan het werken met online tools zoals Microsoft Teams, Zoom of Google Hangouts. Je kunt die werkapps gebruiken om een leuke online borrel te doen met je collega’s die misschien thuis werken, remote werken of op zakenreis zijn. FaceTime, Houseparty, Skype of Jitsi zijn goede alternatieven. Organiseer even een korte online meeting om met z’n allen een borrel te doen en bij te praten, ook over dingen die niet gerelateerd zijn aan werk.

Oud-Hollandse spelletjes

Maak je werkplek extra gezellig met ouderwetse Nederlandse spelletjes zoals spijkerpoepen, zaklopen, koekhappen en sjoelen. Deze spellen zijn echt enorm leuk, niet alleen voor de collega’s, maar ook voor de klanten die over de vloer komen. Zet een kleine wedstrijd op en maak er een leuke middag van. Hou de scores bij en geef de winnaar een oranje lekkernij, zoals een tompouce, als prijs.

Bakken met het team

Als het buiten slecht weer is of je zit in een ziekenhuis of zorgcentrum, kun je alsnog een feestje bouwen door samen te gaan bakken. Maak een lekkere oranje taart of versier wat donuts in rood, wit, blauw. Ook als je maar weinig plek hebt, kun je samen een simpele cake mooi maken. Bakken is niet alleen leuk, maar je hebt ook wat lekkers om samen op te smikkelen tijdens je pauze.

Feest organiseren

Een Koningsdagfeestje op het werk organiseren is een topidee om iets speciaals en onvergetelijks te doen. Regel eerst een goede plek en nodig iedereen uit. Dan is het tijd om het feest leuk te maken met genoeg entertainment. Belangrijk voor een topfeest: goede muziek en leuke optredens. Je kunt kiezen uit live bands, DJ’s of speciale acts. Een live band maakt het gezellig met muziek, een DJ zorgt dat er voor ieder wat wils is en acts zoals komieken, karikaturisten of goochelaars maken het feest extra speciaal. Zo krijgt iedereen een superherinnering aan Koningsdag op het werk. Met de juiste entertainment en sfeer wordt je feest zeker een hit. Wat gaan jullie doen dit jaar?

Reacties