Sander Wijdemans
9 oktober 2023 15:47
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Kristalheldere glasbewassing: jouw sleutel tot een professionele uitstraling

We weten allemaal dat de eerste indruk telt en als het om je bedrijf gaat, zijn schone en heldere ramen de sleutel tot een professionele look. Want zeg nou eens eerlijk, vuile ramen? Dat is een gigantische afknapper. 

Kristalheldere glasbewassing jouw sleutel tot een professionele uitstraling

Upgrade de uitstraling van je bedrijfspand met glasbewassing

Professionele glasbewassing inzetten voor de ramen van jouw bedrijfspand is belangrijker dan je misschien zou denken. Het uiterlijk van jouw pand is namelijk het visitekaartje van jouw onderneming. Een schoon en glanzend gebouw geeft een goede eerste indruk aan bezoekers en laat zien dat je zorgt voor jouw bedrijf. Als je jouw gebouw goed verzorgd, verleng je bovendien de levensduur van de gevels en het glaswerk. Vuil en vervuiling kunnen namelijk leiden tot beschadiging en verkleuring van het glas.

Gezondheid en uitstraling gaan hand in hand

Wist je dat glasbewassing meer is dan alleen een esthetische upgrade? Schone ramen zorgen niet alleen voor een professionele look, frisheid en rust, maar ze voorkomen ook gezondheidsproblemen. Vieze ramen dragen namelijk stofdeeltjes, pollen en ander ongewenst gezelschap met zich mee. Dit kan leiden tot allergische reacties bij jouw medewerkers. Door echter op regelmatige basis een glasbewassing te laten uitvoeren, kan je dit vermijden en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde en frisse werkomgeving.

Maatwerk voor elk gebouw

Elk gebouw is uniek en daarom is er geen one-size-fits-all aanpak als het gaat om professionele glasbewassing. Het draait allemaal om maatwerk. Bij lage gebouwen wordt glasbewassing op de traditionele manier uitgevoerd: met spons, zeem en eventueel een steel. Heeft het gebouw meerdere verdiepingen? Dan worden hoogwerkers en gondels ingezet. Ook bestaat er zoiets als ‘rope access’. Hierbij maakt een getrainde professional gebruik van touwen en harnassen om bij ramen te komen die anders moeilijk toegankelijk zijn. Deze techniek vereist aanzienlijke expertise en ervaring, omdat veiligheid hierbij van groot belang is.

Glasbewassing uitbesteden?

Het inschakelen van een professionele glazenwasser brengt veel voordelen met zich mee. Zo bereikt een gerenommeerd schoonmaakbedrijf altijd een glanzend resultaat, zonder vingerafdrukken, stof en strepen. Hierdoor maak je niet alleen een positieve, verzorgde en professionele indruk op klanten en bezoekers, maar krik je zelfs de waarde van je pand op. Door regelmatig de gevels en ramen te laten reinigen, behoud je het pand in optimale conditie en wordt schade en verkleuring voorkomen. 

Kies je voor professionele glasbewassing? Dan ben je ervan verzekerd dat jouw bedrijf er altijd op zijn best uitziet. De ervaren glazenwassers hebben de juiste tools en technieken in huis om elk glasoppervlak grondig te reinigen en jouw pand te laten stralen.

Reacties