Sander Wijdemans
25 september 2019 08:35
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Je lening eenvoudig overzetten

Als ondernemer maak je gebruik van een zakelijke hypotheek die enorm kan oplopen met het rentepercentage. Misschien maak je gebruik van meerdere leningen, waardoor de kosten intens kunnen oplopen. Soms betaal je meer dan nodig is. Daarom kan je je lening oversluiten, om betere voorwaarden te kunnen krijgen.

Je lening eenvoudig overzetten

Zo werkt een zakelijke lening

Tijdens de opbouw van je bedrijf heb je nog weinig financiële middelen. Zo kun je niet heel veel investeringen maken. Het is dan een optie om te lenen. Als beginnende ondernemer kan je banken geen zekerheid geven om alles terug te kunnen betalen. Daarom geven ze alleen een lening tegen een hoge rente. Zodra je al langer actief bent in het bedrijfsleven en veel winst maakt, kun je de keuze maken te kijken voor een nieuwe lening die op betere voorwaarden is gesteld. Zo kun je via jouw eigen bedrijf lening regelen.

Tijdens het oversluiten lost de nieuwe kredietverstrekker de oude lening of leningen af. Opgelet, want de oude verstrekker kan een boete geven door de misgelopen inkomsten van de rente. De rekening van de boete wordt bepaald door het afgeloste bedrag, dus kijk naar welke voorwaarden voor jou tellen.

Voeg je leningen samen

Ondernemers hebben vaak meerdere soorten leningen. Na een tijd kan dit erg onoverzichtelijk worden, dus is het handiger om deze leningen samen te voegen. Zo wordt het overzichtelijker en kan je zelfs geld besparen door de lagere rentes. Ook hier is het belangrijk op te letten of er een boete kan worden gegeven.

Zorg voor een korte looptijd

Om de kosten zo voordelig mogelijk te houden wordt aangeraden om voor een korte looptijd te gaan. Bij opnieuw lenen kun je kiezen om een lange of korte looptijd te gaan. Bij een kortdurende looptijd wordt het bedrag waarover je rente betaalt snel lager, terwijl het bij een langere periode duurder uit bent doordat je langer bezig bent rente te betalen.

Stel je voor…

Wat is er zo belangrijk aan het oversluiten van een lening? Stel dat je een eigen restaurant hebt, waarbij het allemaal goed loopt. De inkomsten zijn hoog en het restaurant is keer op keer volgeboekt. Misschien wordt het tijd voor een tweede locatie, want je hebt genoeg winsten om deze droom waar te maken.

Financiers zullen meer interesse tonen in tegenstelling tot de eerste keer wanneer je een lening wilde afsluiten. Je hebt nu veel meer zekerheid in de kosten en winsten van je bedrijf en zo kun je al gauw overstappen naar een andere lening. Hoeveel je leent en per maand wilt terugbetalen, wordt ingenomen met de rente uitgerekend. Uiteindelijk zul je dankzij de nieuwe lening meer winsten kunnen maken voor jouw bedrijf door de lagere kosten.

Reacties