Jack Smit
12 juli 2022 15:56
door Jack Smit
Categorie:
MKB-nieuws

Transitie leiderschap – Hoe doe je dat?

De wereld is in chaos.

De effecten van de veranderende wereld is voelbaar bij iedereen. Of dat nu te maken heeft met het klimaat, de oorlog in Oekraïne, covid of de stijgende prijzen, we hebben er allemaal mee te maken. Nu is het tijd voor leiderschap. Een andere flexibele vorm van leiderschap is nu noodzakelijk.

Bedrijven worden geconfronteerd met een snel en sterk veranderende markt. de ondernemer moet kunnen omgaan met personeels krapte, stijgende prijzen, overheids regels, ecologische doelstellingen en noem maar op. Deze omstandigheden zijn wezenlijk anders dan tien jaar geleden. En de veranderingen gaan steeds sneller.

Ook is er een trend gaande dat steeds meer mensen vanuit het hoofd leven. Cognitie voert de boventoon en gevoel wordt weggedrukt. Daar is immers geen tijd voor. Slimmer werken, zo wordt gedacht, is de manier om in de huidige markt te overleven. En juist die manier van denken zorgt voor problemen. Fysieke problemen. Door het fluisteren van je lichaam te negeren moet het wel een keer gaan schreeuwen om de aandacht die het verdiend en broodnodig heeft. Burn-out is aan de orde van de dag. Maar ook alle andere vage klachten van een pijntje hier en een krampje daar leiden tot veel grotere gezondheidsproblematiek. Het is als een sluipmoordenaar.

Als leidinggevende heb je daar mee te maken. Niet alleen je eigen lijf heeft aandacht nodig, maar hoe ga je om met je personeel in deze chaotische tijd.

Vanuit de jaren 70 is Judith DeLozier een pionier op het gebied van somatisch leiderschap.
Zij werkt op dit moment met de leiders van Oekraïne om daar Transitie leiderschap en veerkracht te trainen aan de plaatselijk bestuurders. Zij leren daar hoe zij overeind kunnen blijven en een voorbeeld kunnen zijn voor de bevolking. Nu, op dit moment is het damage control. Na de oorlog zal alles anders zijn. Hoe breng je dan de bevolking weer bij elkaar om het land weer op te bouwen.

Judith spreekt met grote regelmaat met leiders over de hele wereld. Zij begeleid ze in hoe haar programma “transitie Leiderschap” ze kan helpen mee te bewegen op de golven van chaos zonder er aan ten onder te gaan. Hoe blijf je veerkrachtig, hoe blijf jij overeind als positief voorbeeld voor anderen.

Begin September komt Judith speciaal naar Nederland om dit programma te trainen. Het programma is toegankelijk voor iedereen die vanuit zijn of haar professie met mensen werkt. Due ben je CEO, leraar of therapeut. Werk je in de zorg, ben je maatschappelijk werker of coach, Deze trainingen geven je de skills die je nodig hebt om jouw werk effectiever te laten zijn.

Training ” Wisdom of the body”

 • Je leert werken met het somatische deel van de mens
 • Je ontdekt hoe beperkende overtuigingen zich nestelen in jouw lichaam
 • Je leert nieuwe skills om hiermee om te gaan. Als coach, trainer of leidinggevende
 • Je wordt getraind in het inzetten van deze skills in praktische dagelijkse situaties
 • Judith neemt je mee in de derde generatie van NLP waarvan dit het belangrijkste onderdeel is
 • Een onmisbare skillset voor iedereen die met andere mensen werkt, of zuur zichzelf verder wil ontwikkelen.

Training ” Transional Leadership”

 • Je leert 3e generatie NLP-methodieken met elkaar te verbinden met verbluffend resultaat voor iedereen die leiderschap wil ontwikkelen of vergroten in alle facetten van het leven
 • Je ontdekt  met deze methodieken jouw eigen manier van “out of the box”  denken waarop je jouw leiderschap  verder vorm kan geven
 • Je ontdekt jouw eigen bron van veerkracht en hoe je die blijvend kunt versterken
 • Je vergroot jouw flexibiliteit in jouw leiderschap, toepasbaar in privé en zakelijke omstandigheden
 • De vaardigheden die jij in deze training leert zijn direct toepasbaar en universeel
 • Je wordt de leider die nu nodig is in jouw specifieke situatie.
 • Het somatische aspect van leiderschap neemt een speciale plek in bij deze training en is de verbindende link tussen de beide trainingen.

Ben je geïnspireerd en wil je meer weten over de trainingen Kijk dan hier.

Reacties