Sander Wijdemans
2 april 2021 11:55
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Waarom goed inpakmateriaal van belang is

Verstuur je veel producten op een dag naar je klanten? Dan vind je het waarschijnlijk belangrijk dat je product heel aankomt bij de klant. Natuurlijk hoeft het niet om klanten te gaan. Het kan ook zijn dat je een leuke verrassing wil opsturen naar je moeder of een vriendin. Wanneer je dit gaat doen, is het van belang dat je goed inpakmateriaal gebruikt. Lees hieronder waarom dit dan precies zo belangrijk is.

Tevreden klanten

De meest belangrijke reden is misschien wel om je klanten tevreden te houden. Als je zelf iets bestelt, wil je ook dat het er mooi uitziet en niet beschadigd is wanneer het bij je thuis geleverd wordt. Heb je goed inpakmateriaal gebruikt? Dit maakt indruk op de klanten. Is het juist slecht ingepakt? Grote kans dat de klant voortaan twee keer zal nadenken voordat hij of zij nog iets bij je koopt.

Kijk goed naar je product. Is een platte doos op maat juist leuker om te gebruiken als verpakking? Kies daar dan vooral voor. Hiernaast kan je indruk maken met bijvoorbeeld een gekleurde doos in plaats van een standaard bruine doos. Daarmee kan je echt indruk maken op de klanten. Het is daarom belangrijk om net iets meer moeite te doen voor je klanten voor positieve feedback.

Goede bescherming

Het is heel belangrijk dat je product beschermd is wanneer het wordt opgestuurd. Het kan voorkomen dat een postbode net iets te ruig omgaat met je pakket. Daarom kan je de producten goed beschermen met bijvoorbeeld folies. Er bestaan veel soorten folies. Het is afhankelijk van je product welke soort je het beste kan gebruiken.

Is je product kwetsbaar? Dan kan je ervoor kiezen om luchtkussenfolie, ook wel bubbeltjesplastic, te gebruiken. Dit beschermt het product, maar een ander voordeel is dat je het kan gebruiken als opvulmateriaal. Op die manier beweegt je product hopelijk niet te veel in de doos waardoor het heel blijft, zelfs als de postbode iets minder voorzichtig is met de doos.

Geld besparen

Heb je wel eens een product ontvangen dat in een veel te grote doos binnenkwam? Dit is natuurlijk heel erg zonde. Je kan om die reden het beste kiezen voor dozen op maat. Een standaardmaat van kartonnen dozen is niet altijd beter. Dozen op maten zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook nog beter voor je portemonnee. Je hebt dan namelijk minder opvulmateriaal nodig, omdat de doos niet veel extra ruimte heeft om te bewegen in de doos.

Bewaar je het inpakmateriaal op pallets? Wanneer je op maat gemaakte dozen hebt, bespaar je op de opslagkosten. Je neemt dan minder ruimte in beslag, omdat je niet onnodig extra ruimte nodig hebt voor te grote dozen. Maak daarom goede keuzes wat betreft je inpakmateriaal.

Reacties