Redactie
26 september 2023 08:12
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Waarom zal ik een recruitment bureau inhuren?

Voordat je een recruitment bureau gaat inhuren, moet je weten wat een ‘recruiter’ is. Een recruiter is een persoon die in een bedrijf werkt, die geschikte kandidaten voor mogelijke vacatures goed kan selecteren en aannemen. Deze functie is geschikt voor personen die een goed inzicht hebben, uitermate goede mensenkennis hebben, veel van het bedrijf afweten en duidelijke beslissingen kunnen maken. Bij de meeste bedrijven werkt ‘slechts’  één recruiter, deze persoon moet nieuwe mensen aannemen, is verantwoordelijk voor personeelszaken en heeft vaak nog allerlei andere klussen. Hierdoor duurt het maanden voordat de juiste persoon wordt aangenomen. Je kunt recruitment uitbesteden aan een recruitment bureau. Zij zorgen voor de juiste kandidaten. 

Dit zijn de voordelen van een recruitment bureau

Een recruitment bureau huur je niet voor niets in. Je bespaart veel tijd, een bureau heeft veel kennis en een groot netwerk. Een goede recruiter kan snel zorgen voor goed personeel waar je naar op zoek bent. Helaas is het vinden van de juiste recruiter erg lastig, mede door lastige arbeidscommunicatie, gebrek aan kwaliteit en een krappe arbeidsmarkt. Zeker in de bouw, horeca en installatietechniek is er een enorm tekort aan personeel. 

Het kost veel energie en tijd om de geschikte kandidaat te vinden. En dan is het vaak kwalitatief nog steeds onderdanig. Je kunt er ook voor kiezen om je recruitment volledig uit handen te geven aan een recruitment bureau. Dit zijn bedrijven die met een team de zaak volledig op jouw bedrijf vestigen en verdiepen. Deze bureaus regelen alles voor je omtrent sollicitaties. En dan ook echt alles! Het opstellen van vacatures, deze uitleveren aan bijvoorbeeld uitzendbureaus en ook het uitvoeren van de sollicitaties. 

De meeste recruitment bureaus beschikken over handige materialen die ze kunnen inzetten om werknemers te werven. Denk hierbij aan websites, social media en netwerkconnecties. Daarnaast zijn deze bureaus vaak flexibel en kun je gemakkelijk aangeven waar je focus op ligt. Voor veel bedrijven is het inhuren van een recruitmentbureau de juiste optie. Recruitment uitbesteden kan veel geld schelen. Omdat de wereld van recruitment snel veranderd, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Reacties