Sander Wijdemans
6 maart 2023 09:05
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Waarom zijn goedkope auto-alarmen niet zo betrouwbaar?

Een alarmsysteem voor auto’s is belangrijk om inbraak in de auto of diefstal van de auto te voorkomen. Wist je dat jaarlijks een op de 15 automobilisten last heeft van diefstal van of uit de auto? Om deze kans te verminderen, kun je een auto-alarm laten installeren. Er zijn verschillende soorten auto-alarmen waaruit je kunt kiezen. We zetten ze op een rij in dit artikel. 

Klasse 1 alarm

Een klasse 1 auto-alarm is eigenlijk een startonderbreker. Een startonderbreker is een startblokkering, die ervoor zorgt dat de auto niet kan starten zonder gecodeerde sleutel. Dit is een elektrisch systeem met een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Dit zorgt ervoor dat er een onderbreking van de startmotor ontstaat. Daarnaast zorgt het voor nog een blokkering, op bijvoorbeeld de brandstofvoorziening. Dit type alarm heeft geen inbraakdetectie en geen alarmering. 

Klasse 2 alarm

Een klasse 2 alarm tegen inbraak is het eerste soort alarm dat ook aan akoestische beveiliging doet. Goedkope auto-alarmen zijn makkelijk te omzeilen en dus niet effectief genoeg. Dit type alarm is goedgekeurd. Vanaf klasse 2 zijn de auto alarmen al beter beveiligd en dus zal je auto beter beschermd zijn. Met dit type auto-alarm is een vals alarm bijna niet mogelijk. Dit komt doordat dit type alarm zelfs het verschil kan herkennen tussen een bromvlieg en een autodief. 

Klasse 3 alarm

Een klasse 3 autoalarm is een van de beste soorten auto-alarmen die er bestaan. Dit type alarm is van binnenin onzichtbaar en wordt geïnstalleerd via de originele autosleutels. Een buitenstaander zal niet zien dat dit alarm niet uit de fabriek komt maar er later in is geplaatst. Ook dit type alarm merkt het verschil tussen een bromvlieg en een autodief en is dus haarfijn afgesteld. 

Klasse 4 alarm

Een klasse 4 auto-alarm is een auto-alarm dat jouw auto 24/7 beschermt. Een klasse 4 auto-alarm wordt voorzien van anti-jamming, dit zorgt ervoor dat de auto blokkeert wanneer autodieven het GSM of GPS signaal willen verstoren. Alarm klasse 4 goedkoop plaatsen? Dat is zeker mogelijk. Fleetaccess installeert verschillende alarmsystemen gemakkelijk in jouw auto. De alarmen kunnen worden geïnstalleerd bij je thuis of op locatie, wat je zelf handiger vindt. 

Klasse 5 alarm

Een type 5 alarm is het allerbeste auto-alarm dat je kunt krijgen. Bij deze klasse is je auto ook weer 24/7 beschermd. Wanneer je zeker wilt weten dat jouw auto altijd veilig zal zijn, is dit het type auto-alarm dat je kiest. Een klasse 3 alarm kan soms worden gebruikt als basis voor een klasse 5 alarm, maar moet dan wel uitgebreid worden. Dit is niet altijd het geval. Bij de verkoop kun je hier altijd naar informeren. Bij dit type alarm zal ook weer alles gaan via de originele sleutels. Buitenstaanders zullen niet merken dat er een auto-alarm aanwezig is. Mits ze deze niet proberen te stelen natuurlijk. 

Reacties