Sander Wijdemans
20 november 2023 16:40
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Wat is de beste leasevorm voor jou?

Leasen is altijd al gebruikelijk geweest voor ondernemers. Het is een manier om alle autozaken goed geregeld te hebben. Bovendien geeft dit je meer regelmaat en inzicht in je financiële situatie iedere maand. Het is wel zo dat door de jaren heen meer en meer vormen van lease zijn ontwikkeld. Dat rechtvaardigt ook de vraag welke leasevorm het beste bij jouw onderneming past. We kunnen dit aan de hand van enkele zaken goed uitzoeken. Zo haal je echt het beste eruit voor jou en jouw bedrijf.

Close up of unrecognizable man signing a contract while financial advisor is aiming at the place he need to sign.

De beste leasesom

Het begint allemaal bij bepalen bij de meest gunstige situatie voor jou. Dat kan je het gemakkelijkst doen door een lease calculator te gebruiken. Je kan dan tot op de cent nauwkeurig elke verschillende situatie voorrekenen. Wat dus ook betekent dat je dus ook heel precies kan bepalen waar je kan besparen, zonder dat dit de kwaliteit van jouw wagenpark hoeft te verminderen. In dat opzicht doe je er dus goed aan om altijd eerst even een berekening erop los te laten. Financial lease is vooral een goede manier voor jou wanneer je het zo wilt aanpakken.

Waarom voor financial lease gaan?

Stel nu dat je wel oren hebt naar financial lease. Dan wil je natuurlijk wel weten waarom juist deze vorm jou de nodige voordelen biedt. Zo is het bijvoorbeeld wel heel fijn dat je geen grote bedragen kwijt bent aan auto’s die je in je wagenpark haalt. Je kan juist goed inschatten wat je per maand kwijt bent en dit dus ook in je begroting opnemen. Je hebt je middelen nodig om goed te kunnen ondernemen, dus je wilt het niet allemaal in je auto’s hebben zitten als ondernemer. Dat kan dus op deze manier. Bovendien zijn er ook andere aantrekkelijke kanten.

Voor allerlei soorten auto’s

Een ander voordeel is dat je financial lease ook op alle soorten auto’s kan toepassen. Wanneer je bijvoorbeeld graag elektrisch wilt rijden, dan hoeft dat geen belemmering te zijn. Dat maakt financial lease dus ook aantrekkelijk voor allerlei soorten ondernemers. Het hoeft niet uit te maken wat jouw idee bij zakelijk vervoer is. Alle soorten auto’s en alle opties die je maar wensen kan zijn te regelen. Aan de hand van je budget kan je het zo voordelig of zo duur maken als je zelf wenst. Je kan er zeker van zijn dat het aansluit op dat wat jouw bedrijf nodig heeft.

Precies op maat verzorgen

Met deze vorm van lease kan je ook nog eens precies op maat werken. Dat komt doordat je per auto kan bepalen hoe het contract eruit moet komen te zien. Denk aan het soort auto en de opties. Denk ook aan de lengte van de leaseduur. Daarnaast kan je er altijd één bij afsluiten wanneer je nieuwe medewerkers aanneemt, maar is dit niet perse nodig. Daarmee is het dus de ideale manier om te zorgen dat jouw onderneming precies op maat van het zakelijke wagenpark wordt voorzien. Meer heb je ook niet nodig.

Reacties