Sander Wijdemans
23 maart 2023 12:48
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Zo maak je jouw thuiskantoor compleet

Het werken vanuit huis is een blijvertje. Dat is inmiddels wel duidelijk. Het is dus ook niet meer dan logisch dat je jouw thuiskantoor helemaal op orde wilt hebben. Je gaat er immers nog vele jaren in doorbrengen. Dan is het belangrijk dat je de juiste middelen hebt verzorgd om je werk op een goede manier te doen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een planner op je bureau hebt liggen. Je weet precies wat je moet doen en welke taken er nog voor je liggen op die manier. Dit is vooral ook van waarde wanneer je hybride werkt.

Zo maak je jouw thuiskantoor compleet

Een goede werkhouding

Het begint allemaal met het vinden van de juiste manier om je werk te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste meubels. Een goed bureau en een ergonomische stoel zijn in ieder geval van grote waarde om te hebben. Op die manier kan je er namelijk zeker van zijn dat je je goed kan concentreren op het werk dat je doet. Het is belangrijk dat je zorgt dat het werken dat je thuis doet zoveel als mogelijk het werk dat je op kantoor doet kan benaderen. Daarom is het ook zaak om te investeren in goede spullen.

De randvoorwaarden op orde hebben

Het is ook belangrijk om de randvoorwaarden op orde te hebben. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je voor goede koffie zorgt. Ook zorg je voor een fauteuil waar je af en toe even rust in kan nemen. Alleen al om op die manier te zorgen dat je gedurende de werkdag voldoende opgeladen blijft om je werk te kunnen blijven doen. Het is natuurlijk wel thuis, maar het blijft een kantoor. Het is slim om veel zaken na te bootsen zoals ze op kantoor zijn. Op die manier zorg je ook dat je op dezelfde wijze kan presteren.

Ook de online werkplek op orde

Wanneer je thuis gaat werken, dan zal je niet alleen je fysieke plek op orde moeten hebben. Het is daarnaast ook zo dat je ervoor moet zorgen dat je digitale werkplek op orde moet hebben. Het is slim om direct te zorgen dat je online werkplek aan alle eisen voldoet van de moderne tijd. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je alles uit je mogelijkheden haalt. Dit is natuurlijk ook voor jouw werkgever van de grootste waarde. Zorg dus dat dit allemaal net zo goed op orde is gemaakt.

De vormen van communicatie

Eén van de belangrijkst zaken als het gaat om thuiswerken of hybride werken is dat je ook zorgt voor goede vormen van communicatie. Dit moet je wel heel breed zien. Het gaat niet alleen om e-mail en telefoon of een messengerdienst. Zorg bijvoorbeeld ook dat je er zeker van bent dat je toegang hebt tot clouddiensten. Zeker wanneer je hybride gaat werken is het wel heel belangrijk om overal toegang te hebben tot de documenten en zaken die je nodig hebt om je werk op een goede manier te doen. De werkgever kan hier ook bij helpen.

Reacties