Sander Wijdemans
18 november 2022 20:34
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

De trend van 2022: gepersonaliseerde kerstpakketten

Wist je dat de meeste kerstpakketten al worden besteld in oktober? Voor de samenstellers van dit eindejaarsgeschenk begint het allemaal al aan het begin een het jaar. Eerst moeten de pakketten worden bedacht en daarna samengesteld. In Nederland worden er ieder jaar zo’n 7 miljoen kerstpakketten verstuurd. Het is dus duidelijk dat deze niet allemaal op het laatste moment kunnen worden gemaakt.

Gelukkig zitten er in de meeste pakketten ook veel zaken die lang kunnen worden bewaard. Zaken die minder goed houdbaar zijn, komen er niet in of worden pas ook het laatste moment toegevoegd. Er is echter ook een nieuwe trend waarbij degenen die het kerstpakket bestelt veel vrijheid heeft om het kerstgeschenk zelf samen te stellen. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Relatiegeschenken trends in 2020 - bedrijvenpagina

Personificatie is het keyword

In principe is ieder kerstpakket een leuke verrassing. De meeste mensen houden nu eenmaal van cadeautjes, zeker in de feestmaand december. Maar het is uiteraard nog leuker als duidelijk is dat er bij het pakket extra aandacht is besteed en het geen standaard keuze is. Ook dat is tegenwoordig geen enkel probleem al zijn er in het algemeen wel minimum aantallen. Wil je zelf een kerstpakket samenstellen, dan kan je in het algemeen kiezen uit duizenden verschillende artikelen. Daarbij kan je wellicht een stukje professioneel advies goed gebruiken.

Heb jij een budget en een thema, dan kan je met een beetje hulp maatwerk leveren. Dat geldt voor personeelsleden, maar ook voor relaties. Een relatiegeschenk heeft uiteraard ook een commerciële betekenis en daarvoor kunnen een aantal non food artikelen worden voorzien van bedrijfsnaam en/of logo. Zo blijft jouw gift in ieder geval in herinnering.

De trends in zelf samen te stellen pakketten

Wil jij de ontvanger van het pakket volledig zelf laten bepalen hoe zijn of haar eindejaarspakket eruit moet zien? Daarvoor is een giftcard een mogelijkheid. Met een giftcard kan de ontvanger zelf kiezen uit het assortiment op een website en op basis van het bedrag van de card geheel de inhoud zelf bepalen. Let op dat er voldoende tijd beschikbaar is om de box op tijd voor de feestdagen thuis te krijgen.

De winterbox, een knipoog naar de adventskalender

De adventskalender was vroeger een zeer veel voorkomend cadeautje. Voor iedere dag in de periode van 1 december tot en met 24 december mocht er een vakje worden geopend. De beloning bestond dan vaak uit een snoepje of chocolaatje. Voor de kerst is deze gewoonte de laatste tijd voorgezet in een winterpakket. Deze bestaat ook uit een groot aantal kleine cadeautjes. Iedere dag in december mag er dan een geschenkje worden uitgepakt. De winterbox is uiteraard een leuke manier om iemand echt te verrassen met een groot aantal kleine cadeautjes.

Een winterbox kan je zelf samenstellen door telkens een klein geschenkje te kopen als je toch gaat shoppen en iets leuks tegenkomt. Het is ook mogelijk om deze met behulp van een professional samen te stellen uit het assortiment van een leverancier. Kortom: er zijn diverse opties om ook dit jaar voor een verrassing te zorgen, zowel voor personeel als voor relaties.

Reacties