Redactie
18 oktober 2023 08:46
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe kies je de juiste vloer?

Het kan moeilijk zijn om een nieuwe vloer te kiezen omdat er zoveel opties zijn. Niet elke vloer past bij elke kamer of levensstijl. In dit artikel gaan we je laten zien hoe je de juiste keuze kunt maken.

Denk praktisch

Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het handig om praktisch te zijn. Kijk eerst naar je gezinssituatie. Heb je jonge kinderen of huisdieren? Dan is het slim om een vloer te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is en goed tegen dagelijks gebruik kan. Dus als je huisdieren hebt, is tapijt misschien niet zo handig. En denk ook aan je budget. Kies een vloer die past bij wat je kunt uitgeven. Als je een grote ruimte moet bedekken en je hebt niet veel te besteden, is massief hout misschien te duur. Als je vloerverwarming wilt installeren, zorg er dan voor dat de vloer die je kiest daar geschikt voor is, want niet elke vloer werkt goed met vloerverwarming.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is populair om een paar goede redenen. Het lijkt op echt hout, maar is veel goedkoper. Je kunt laminaat vloeren zelfs gebruiken in kamers met vloerverwarming, wat lekker warm is. Het heeft een sterke plastic bovenkant en je kunt het makkelijk zelf leggen omdat het in elkaar klikt. Laminaatvloeren zijn ook gemakkelijk schoon te houden en de kleur blijft lang goed. Maar wees voorzichtig, want ze kunnen snel krassen krijgen.

PVC-vloer

Mensen houden van PVC-vloeren omdat ze er mooi uitzien en je kunt kiezen uit veel stijlen. Ze kunnen ook goed tegen water en werken prima met vloerverwarming. Dit houdt je vloer warm en vermindert geluid. Je kunt PVC gewoon bovenop je bestaande vloer leggen, maar het is super belangrijk dat de vloer eronder mooi vlak is voor een goede installatie.

Houten vloer

Houten vloeren zijn populair omdat ze er natuurlijk uitzien en lang meegaan, maar ze kosten meer en werken niet goed in vochtige ruimtes of met vloerverwarming. Mensen blijven voor hout kiezen omdat het bestand is tegen krassen en lang meegaat. Je kunt houten vloeren vastlijmen of vastspijkeren, en er is ook een goedkopere optie genaamd lamelparket die wel met vloerverwarming werkt. Maar onthoud dat houten vloeren af en toe wat onderhoud nodig hebben, zoals lakken, oliën of in de was zetten.

Tegelvloer

Een tegelvloer is een slimme keuze, vooral in vochtige kamers, omdat ze makkelijk schoon te houden zijn en goed tegen water kunnen. Je kunt ze ook met vloerverwarming gebruiken, en je hebt veel verschillende stijlen en maten om uit te kiezen. Ze zijn sterk en gaan lang mee, wat handig is als je allergieën hebt. En het mooie is dat tegelvloeren niet alleen handig zijn, maar er ook goed uitzien, waardoor ze zowel praktisch als mooi zijn in je huis. Welke vloer heb jij op het oog?

Reacties