Sander Wijdemans
25 oktober 2023 13:09
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Hoe richt je je kantoor stijlvol in tegen aantrekkelijke kosten?

Als je je eigen bedrijf gaat starten dan droom je natuurlijk van een mooi pand op een A-locatie met marmeren vloeren en mahoniehouten bureaus. Maar daar hangt misschien een iets te hoog prijskaartje aan. Het goede nieuws is dat je je kantoor ook stijlvol kunt inrichten zonder dat je hier een torenhoge lening voor moet afsluiten. Kies in ieder geval voor een vloer die lang meegaat en die niet te veel onderhoud nodig heeft. Als er veel gelopen wordt in een kantoor of winkel, of als het gaat om een praktijkruimte, dan is een gietvloer een prima keuze, of een vloer van betonlook, met plavuizen of eventueel laminaat. Maar wat nu als je dat te koel en te zakelijk vindt? Dan kun je daar iets aan doen met accessoires.

Hoe richt je je kantoor stijlvol in tegen aantrekkelijke kosten

Kies het zitmeubilair met zorg

De tijd dat een psycholoog een sofa in de spreekkamer had ligt alweer even achter ons. Maar je wilt wel stoelen of een bank hebben die lekker zit. Zorg dat bezoekers er niet in wegzakken. Vooral oudere mensen komen dan niet meer overeind zonder dat ze geholpen moeten worden en dat vindt lang niet iedereen prettig. Als je bezoek aan een bureau of vergadertafel moet zitten om bijvoorbeeld documenten te kunnen lezen en ondertekenen dan kies je natuurlijk voor een stoel die goed aansluit bij de tafel voor de juiste lees- en schrijfhoogte.

Geef je kantoor een warme uitstraling

Als je psycholoog of relatietherapeut bent dan wil je natuurlijk dat je cliënten zich op hun gemak voelen. Maar ook als je belangrijke zakelijke klanten ontvangt als boekhouder of notaris wil je je bezoek een prettig gevoel bezorgen. Dat doe je mede door de inrichting van je kantoor. Bij Floorpassion vind je volop inspiratie om van je kantoor een ruimte te maken waar iedereen zich direct welkom en op zijn gemak voelt. Het voordeel van een mooi kleed is bovendien dat je dit kan wisselen met de seizoenen, donker in de herfst en winter en licht in het voorjaar en de zomer. De meeste kleden kun je bij een stomerij laten reinigen zodat ze lang mooi blijven.

Online kantoormeubilair uitzoeken

Het is heel goed mogelijk om online kantoormeubilair en ook een mooi vloerkleed voor je kantoor uit te zoeken. Het grote voordeel is natuurlijk dat je er niet de deur voor uit hoeft. Als ondernemer kun je vrijwel altijd op rekening kopen. De facturen kun je doorsturen naar je boekhouder voor de verrekening van de btw en het aftrekken van inrichtingskosten voor je kantoor van de in dat jaar behaalde omzet. Als je een nieuw kantoor betrekt is het zaak om de stoffering en de inrichting op tijd te regelen. Het zou immers zonde zijn als de opening of de start van je bedrijf moeten worden uitgesteld omdat je kantoorruimte nog niet gereed is. Soms zit er een wat langere levertijd op meubilair. Ook hebben stoffeerders soms een volle agenda.

Reacties