Sander Wijdemans
20 april 2020 09:26
door Sander Wijdemans
Channel:
MKB-nieuws

Waarom goed ondergoed zo belangrijk is

Waarom goed ondergoed zo belangrijk is

Bij het kopen van ondergoed denk je misschien niet zo goed na over de kwaliteit, de stof of de duurzaamheid ervan. Het draagcomfort en de prijs staan waarschijnlijk bovenaan je lijstje met prioriteiten. Toch is het belangrijk dat je ook op een aantal andere punten let. Welke dat zijn en waarom dat belangrijk is lees je hier.

Goed ondergoed zorgt voor meer zelfvertrouwen

Wanneer je een oude onderbroek draagt waarvan de elastiek niet meer strak zit, waar een gat in zit of die niet meer mooi van kwaliteit is, voel je je misschien niet zo fijn. Ook al ziet niemand je ondergoed op je werk of op school, is het fijner om een onderbroek of boxershort van goede kwaliteit te dragen. Zo ben je niet bang dat ie opeens boven je broek uitkomt omdat de stof uitgelubberd is bijvoorbeeld. En zeg nou eerlijk, wanneer je afspreekt met je dat wil je natuurlijk liever mooi ondergoed dragen.

Waarom het precies zo is weten we niet, maar het dragen van mooi ondergoed zorgt nu eenmaal voor meer zelfvertrouwen. Probeer het eens uit!

Duurzaam ondergoed is beter voor het milieu (en je portemonnee)

We weten inmiddels allemaal dat alle kleine beetjes helpen om het milieu te verbeteren. Zo scheiden we netjes ons afval, pakken we wat vaker de fiets om naar de bakker te gaan, en gebruiken we een herbruikbare waterfles. Maar heb je al wel eens over je ondergoed nagedacht? Elk jaar gooien we namelijk veel onderbroeken en sokken weg die versleten zijn door het vele wassen en dragen. Best zonde eigenlijk…

Door het kopen van goed ondergoed, en daarmee bedoelen we duurzame producten die niet snel slijten, hoef je minder vaak iets weg te gooien. Hiermee help je het milieu, maar ook je portemonnee.

Als je duurzaam ondergoed wil kopen, raden we je aan voor bamboestof te kiezen. Deze zal niet snel verslijten, ook niet na veel dragen en wassen. Hierbij groeit bamboe (de grondstof voor bamboestof) erg snel, en kan het regelmatig gekapt worden. Omdat deze plantensoort niet zo veel bestrijdingsmiddelen nodig heeft is het een duurzame en goede vervanger voor bijvoorbeeld katoen.

Door het kopen van kleding en ondergoed van bamboestof help je de natuur dus eigenlijk twee keer. Ten eerste is de grondstof beter voor het milieu dan katoen of polyester, en ten tweede gooi je je kledingitems niet zo vaak weg, waardoor er minder geproduceerd zal worden.

Goed ondergoed is beter voor je huid

Veel ondergoed dat je in de grote winkels koopt kun je na een paar maanden al weggooien omdat er nog maar weinig van over. Dit komt omdat het gemaakt is van een stof van lage kwaliteit. Door boxershorts van bamboestof te dragen, heb je dit probleem niet meer. Deze stof is daarbij ook nog eens heerlijk zacht en voorkomt irritatie van de huid door zweten. De stof neemt namelijk eventueel zweet op, en is daarbij temperatuurregulerend. Beter voor je gezondheid en schurende boxershorts zijn dus verleden tijd!

Reacties